Atölye Çalışmalarımızla Yerel ve Ulusal Haber Kanallarındayız

Daka İnovasyon ve Sosyal Kalkınma Kuluçkaları Projesi kapsamında 10 Mayıs 2019 yılında okulumuza kurulan ve ilçemizde tek olma özelliğini koruyan Ahşap Atölyemizde öğrencilerimiz  öğretmenimiz Azade Anuk eşliği ve gözetiminde ahşabı işlemeye devam ediyorlar.

Zamanın su gibi aktığı atölyede öğrencilerimiz öğretmenlerinin gözetimi ve eşliğinde önce konular ile ilgili öğrenmeler gerçekleştiriyor ardından hayallerini ahşaba işleyerek somutluk kazandırıyorlar. Çoğu zaman evlerimizden getirdiğimiz atık durumdaki meyve kasaları, kırılmış bir ürüne ait ince kesimli ahşaplar atölyemizde dönüşmek için malzeme oluyor. Yapılan ürünlerin bir kısmı atölye dolaplarımızda sergilenirken bir kısmı öğrencilerimizin kendisinde kalıyor ve  bir kısmı ise oyuncak alamayacak durumdaki çocuklara hediye  ediliyor.

Her seferinde 12 kişilik karma gruplar oluşturularak olabildiğince çok sayıda öğrenci atölyeden faydalandırılmaya çalışılıyor. Atölye çalışmalarında yer almış öğrencilerde bir yandan saygı,sevgi,sorumluluk,yardımlaşma,dayanışma,işbirliği,çalışkanlık vb.değerler gelişirken diğer yandan da atma-dönüştür, problem çözme, dersler arası ilişki kurma , el becerileri gelişiyor. Hayat hayallerin üzerine inşa edilir. İmkan verilirken her çocuk bir mucit adayıdır.

Atölyenin okulumuza kurulmasında emeği geçenlere, atölye eğitimlerini veren öğretmenlerimize , hayalleri sınır tanımayan öğrencilerimize  ve atölyemizdeki çalışmaların daha büyük bir kitleye ulaşmasında katkısı geçen basın-yayın grubu çalışanlarına teşekkür ederiz .

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hakkari Yüksekova 5 Mayıs İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)