Atma, Dönüştür Doğa Kazansın Projemiz

       "Sıfır Atık"; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetimi olarak tanımlanan bir hedeftir.

      Sıfır atık projesinin tanıtımı, değerlendirilebilen atıkların ülkemiz ekonomisine katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin  öğrencileri düşünmeye sevk etmek; öğrencilerin çevreye ilgisini artırmak, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak ve farkındalığı artırmak yarışmanın temel amaçlarındandır.

       Bizler sıfır atık ,dünyayı kirletme çevreyi koruma, su kaynaklarını korumada titiz davranırsak dünyanın ömrünü o kadar uzatmış olacağız daha yaşanabilir bir dünya haline getireceğiz. "Atma ,Dönüştür Doğa Kazansın " yarışmasındaki  amacımız okulumuzda bu bilinci, oluşturarak teşvik etmektir. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize birincilik, ikincilik, üçüncülük olmak üç ödül verilecektir. Ödüller aşağıdaki gibidir.

 İlkokul ve Ortaokul:

Birincilik Ödülü: Bisiklet

İkincilik Ödülü: Tablet

Üçüncülük Ödülü:Kol Saati

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Altıeylül Balıklı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)