"Atatürk'ü Anmak ve Anlamak" Kısa Film Yarışması

EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ŞUBELER ARASI "ATATÜRK'Ü ANMAK VE ANLAMAK"KISA FİLM YARIŞMASI

AMAÇ:
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. Yılında kendisini yad etmek ve de ülkemize kazandırmış olduklarını bir kez daha vurgulamak, genç nesillerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık bilincinin arttırılmasına katkı sağlamak, Cumhuriyet hedeflerinin gençler tarafından benimsenmesine katkı sağlamak ve gençlerin yaratıcılıklarını ve kendi özgün bakış açılarıyla kendilerini ifade edebilmelerine fırsat vermek amacıyla bu yarışma düzenlenmektedir.

KONU:
82. Ölüm Yıldönümünde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk.

KAPSAM:
1- Yarışma; Edirne Sosyal Bilimler Lisesindeki tüm öğrencilerine açıktır.

2- Filmler özgün kurmaca, animasyon, deneysel ya da belgesel türünde olabilir. Tür kısıtlaması yoktur.

3- Filmlerde uygunsuz öğeler yer alamaz. Genel ahlak kurallarına uygun olmalıdır.

4- Filmlerin süresi jenerik dahil en az 3, en fazla 7 dakika ile sınırlıdır.

5- Jüri filmleri içerdikleri belirgin teknik hatalar yüzünden diskalifiye etme yetkisine sahiptir.

6-Başvuru için;
a- İmzalı başvuru formunun doldurulup imzalanması ( Şartnamenin sonunda yer almaktadır.)
b- Filmin kopyasının taşıyıcı bellek ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Osman Ferhat EKER 'e teslim edilmesi gerekmektedir.

7- Yarışmaya katılma, filmin yönetmeni tarafından yapılmalıdır. Proje, birden çok kişi tarafından hazırlanmış olsa bile künyede yönetmen olarak sadece bir kişinin adının bulunması, diğer katılımcıların isimlerinin ayrıca yazılması gerekmektedir.

8- Yarışmaya gönderilen kısa filmler Yarışma Düzenleme Komisyonunca belirlenecek jüriler tarafından izlenerek değerlendirmeye tabii tutulacaktır. Sonuçlar okul web sayfası üzerinden ilan edilecektir

9- Yarışmaya katılacak filmler 720p veya 1080p çözünürlüğünde ve PAL renk sisteminde kaydedilmiş olmalıdır. Dosya formatı olarak ,mp4, .mov, .wmv, .mkv kullanılmalıdır.

10- Filmin yönetmeni film ekibini belirlemekte serbesttir.

11- Filmde geçebilecek yönetmene ait olmayan müzik ya da görüntüler ile ilgili telif hakları ile ilgili her türlü sorumluluk yarışmacıya aittir. Bu kapsamda kullanılan müzik vb. unsurların telif hakkı sahipleri filmin sonunda belirtilmelidir.

12- Yarışmacı her türlü görsel, işitsel ve yazılı doküman ve belgelerinin çoğaltma, yayma, yayınlama gibi fikir ve sanat kanunundan doğan tüm haklarına kendisi sahiptir. Ancak Edirne Sosyal Bilimler Lisesi müdürlüğü arşivinde saklanacak olan kopyanın eser sahibinin rızasıyla okul müdürlüğü tarafından tanıtım faaliyetleri kapsamında gerçek ve sanal ortamlarda yurtiçi veya yurt dışında kullanılabilir.

13- Yarışmacıların başvuruları ve filmlerin ulaştırılması için son tarih 06 Kasım 2020'dir.

ÖDÜLLER:
1- Birinci olan eser tüm okulda gösterime sunulacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Edirne Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)