Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu "H5p ile Ters Yüz Ediyoruz" Etwinning projesine başladı. Projede Atatürk İlkokulu yanısıra ülkemizin çeşitli illerinden toplam 8 ortak ile çalışmalar yapılıyor.

H5p ile Ters Yüz Ediyoruz projesi, öğrencilerin ders kazanımlarını etkileşimli, görsel ve sesli etkinlikler ile daha kolay kavramalarını amaçlanmaktadır.  Etkileşimli etkinliklerin sonunda verilecek dönütler ile öğrencilerin eksiklerini görmesi ve tamamlamasına fırsat verilmesi istenmektedir.  Ayrıca proje ile öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme, dijital okuryazarlık, dijital etik, inisiyatif alma, gibi 21. yüzyıl yetkinliklerini kazanmalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Pandemi dolayısı ile gerektiğinde uzaktan eğitime geçildiği zaman, öğrencilerin derslerde aktif rol alması projede kullanılacak h5p araçları ile sağlanacaktır. Öğrenciler proje ile hem h5p hem de web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme süreçlerini kendileri yöneteceklerdir. Ayrıca farklı okullardan öğrenciler ile iletişime geçerek bir bütünün parçası olarak hareket etmeyi öğreneceklerdir.

*Projede kullanılacak olan H5P Nedir?

H5P, interaktif içerikler oluşturma, paylaşma ve yeniden kullanma konusunda herkesi güçlendirmek amacıyla çok zengin içeriksel araçlardan oluşan bir platformdur. H5P, özellikle eğitim ve öğretim amacıyla dijital içerik geliştirmek, bunları sınıfta (mobil uygulamalar, etkileşimli tahta vb.) ve sınıf dışı dijital ortamlarda (web sitesi, web 2.0 araçları, sosyal medya vb.) kullanmak isteyenler için çok büyük imkânlar sunmaktadır.

*Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Nedir?

Ters yüz edilmiş öğrenme, son birkaç yılın yükselişteki eğitim modelidir ve bugüne kadar daha çok ilk ve ortaöğretim basamaklarında uygulanmaktadır. Ters yüz edilmiş öğrenmenin amacı, ders konularının önceden kaydedilerek öğrencilere dijital ortamda sunulmasıdır. Bu sayede öğrenciler, kendi öğrenme hızlarında ve tarzlarında konuları öğrenebilirler ve önemli konuları anlamadan atlama olasılıkları büyük oranda düşer. Konuları kendi kendine öğrenen öğrenciler, sınıf ortamında ise pratik yapma imkanı bulurlar. Öğretmenler ise sınıf ortamında yürütülen bireysel veya grup aktiviteleri esnasında, öğrencilerin öğrenme tarzlarını göz önünde bulundurarak, kişiselleştirilmiş bir yönlendirme sunarlar. Bu sayede, öğretmenler öğrencilerinin problem çözme, eleştirel düşünme, inisiyatif alma gibi yetkinlikleri kazanmalarına daha etkili şekilde yardımcı olabilir.  

 

H5p ile Ters Yüz Ediyoruz projesi boyunca her hafta farklı bir h5p aracı kullanılacaktır.  Bunlardan bazıları; Drag the Words, Drag and Drop, Find Multiple Hotspots, Single Choice Set, Course Presentation, Quiz (Question Set)Test'tir. Ayrıca web 2.0 araçlarından Padlet kullanılarak etkinlik ve iletişim için dijital panolar oluşturulmuştur. Canva, postermywall  web 2.0 araçları ile logo ve posterler yapılmıştır. Proje boyunca bu araçlar öğrenciler ile birlikte kullanılmaya devam edilecektir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Karamanlı Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)