Atatürk Gençliği Atasının İzinde

Bir 10 Kasım'da daha büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve bizlere bıraktığı mirasa olan minnettarlığımızı ifade etmek için toplandık.

10 Kasımlar, Atatürk’ümüzün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasımlar Mustafa Kemal’in 57 yıllık kısacık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından önemi büyüktür.

Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek, Atatürk’ün şu vecizesini hatırlatmak istiyoruz: “İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur.”

 Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATAÜRK olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu vatan için canını veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)