Atamızı Vefatının 85. Yılında Saygı ve Özlemle Anıyoruz.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85.Yıl dönümünde onu anmak bizlere ve ülkemize kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz.

Her insan kuşkusuz  doğar büyür yaşar ve ölür. Bu değişmez gerçek yaşamakta olan her kişi tarafından bilindiği halde asırlar boyunca ölümsüzlük insanoğlunun fani dünya hayatında ulaşmak istediği en önemli hedeflerden biri olmuştur. Fakat bununla birlikte toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki onlar cismen ve tıbben ölmüş sayılsalar da manen ve ruhen hiçbir zaman ölmezler.

Bu kimseler bir buluşla ya da bir zaferle dünyayı daha yaşanılır bir yer yaparak ölümsüz olmanın anahtarını elde etmişlerdir.

 İşte Atatürk yukarıda bahsettiğimiz özelliklerinden dolayı yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil aynı zamanda dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başarmış kabiliyetli bir komutan ve devlet kuran büyük bir devlet adamıdır.

Üzerinde durduğumuz bahislerden de anlaşıldığı gibi Atatürk, hem Türk milleti hem de tüm dünya milletlerinin huzur ve mutluluğunu en ön planda tutmuş, bu sayededir ki dünyanın en önemli liderleri arasındaki haklı yerini almıştır.

Unutmayalım ki, Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde anlayıp uygulamaya koymak hepimiz için önemli bir vazifedir. Bu yüzden, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olmamız gerektiğini hiç bir zaman akılımızdan çıkarmayalım. Bu düşünceler içerisinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnet duyguları içerisinde anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Mahmut Güleç İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)