Ata'mızı Saygıyla Anıyoruz

Yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçen Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı.
Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de 57 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.00'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

       10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk'ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından kutlanır. Atatürk'ün aramızdan ayrılığı gün, Anıtkabir ziyaret edilir, Ankara'da resmi tören yapılır. Her 10 Kasım'da Türkiye'de yaşam durur ve bayraklar yarıya indirilir.  10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası sebebiyle okulumuzda "Atatürk'ü Anma Programı" düzenlendi.  Öğrencilerin Atamıza çiçek takdimi ile başlayan programımız, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma, şiir ve gösterilerle devam etti.Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Şehit Mehmet Bora Tayfur İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)