Ata'mızı Andık

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 

Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, istiklal mücadelesini başlatan ve onu Cumhuriyetle taçlandırıp milletimize armağan eden  Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz şahsiyetlerden birisidir.

Hayatı boyunca kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletine adayan Mustafa Kemal Atatürk, kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. İleriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı sayesinde kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti´ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmiştir.

Atatürk'ü anmak onu anlamaktan geçer. 10 Kasım, milletimiz için Atatürk´ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O´nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Tarihi kişiliği, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla bir milletin kaderini ve tarihin akışını değiştiren Mustafa Kemal Atatürk'ü milletimiz hiçbir zaman unutmadı unutmayacaktır. Cumhuriyetimizin mimarı Atatürk sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 85'inci yılında,

Cumhuriyetimizin kurucusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü

bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Sena Büyükkonuk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)