Arkadaş Ol, Zorba Olma E - Twınnıng Projesi

Okulda zorbalık, zorbalığa uğrayan ve zorbalık yapanlar öncelikli olmak üzere tüm öğrencileri olumsuz yönde etkilediği için ilgilenilmesi ve üzerinde durulması gereken önemli sorunlardan biridir.

 Okul zorbalığı bir çocuğa bir veya daha fazla öğrenci tarafından kasıtlı olarak sürekli fiziksel ve psikolojik baskı uygulanmasıdır.Okulda zorbalık öğrencilerin akademik başarılarını, fiziksel ve psikolojik sağlıklarını olumsuz etkilemekte ve hatta bu olumsuz etkiler öğrencilerin yaşamları boyunca da sürebilmektedir.

Okulumuz rehber öğretmeni Kübra ÖNCÜ'nün kurucusu olduğu 'Arkadaş Ol,Zorba Olma' e-twinning projemiz zorbalık davranışı yerleşmeden önce, proje grubu  öğrencilerine olumlu davranış ve alışkanlıklar kazandırmayı, çatışma çözme becerilerinin ve öfke kontrol becerilerinin geliştirilmesini, öğrencilerin  kendini ifade etme becerilerini ve benlik saygılarını artırmayı amaçlamaktadır.

 

Okulumuz öğretmenlerinden Kübra ÖNCÜ ve Hacer Tuğçen KARAASLAN'nın başladığı bu proje Avrupa ortaklarıyla yürütülecek bir projedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzincan Merkez Ziya Gökalp İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)