Arılar Varsa Yarınlar Var Tema Projesine Dahil Olan Okulumuz Öğrenciler Eğitime Katıldı.

Proje Hakkında Kısa Bilgi

Millî Eğitim Bakanlığı  , TEMA iş birliğinde,  ile 2019 yılında başlayan Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi ile arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları ve arıları korumak için neler yapılabileceği konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.

Kapsam/Hedefler

Proje, ilkokul çocuklarına yönelik sınıf içi eğitim etkinliklerini, her yaştan insana yönelik farkındalık stantları ile "Arıların İzinde" bisiklet turlarını, arılar hakkında kapsamlı bilgiye ulaşılan web sitesini, çocuklara ve yetişkinlere yönelik filmleri kapsamaktadır. 3 yıl sürecek proje sonunda 50 ilde, 46 bin 500'ü çocuk olmak üzere toplamda 70 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. 

Faaliyetler

Eğitim Etkinlikleri

Arıların doğadaki ve insan yaşamındaki önemi konusunda çocukların bilgi edinmelerini sağlamak, arıların ve yaşam alanlarının korunması ile ilgili farkındalık yaratmak üzere ilkokul çocuklarına yönelik eğitim içeriği ve malzemeleri geliştirilmiştir.

Dergi, sunum, afiş, animasyon film, çalışma kâğıtları gibi eğitici materyaller eşliğinde çocukların arıların dünyamızdaki rolü ve biyolojik çeşitliliğin önemine dair farkındalık kazanmaları sağlanmaktadır. Her çocuğa dağıtılan kekik tohumlarıyla kendi elleriyle arıların çok sevdiği bir bitki ekerek onu büyütmeleri ve tüm canlıların ekosistemdeki yerini korumaları teşvik edilmektedir.

Didim Tema ile ortaklaşa yürüttüğümüz Arılar Varsa Yarınlar Var projesi Eğitimine katıldık. Okulumuz 4 A sınıfı öğrencileri Öğretmenleri Kadriye TUNÇ ve Didim Tema Sorumlusu Salih BOZKURT rehberliğinde Arı isimleri , Günde Kaç Çiçeğe Konar ?, Kokuları nasıl ayırt eder ?  , Nasıl iletişim kurarlar  ? , Bir çiçeğin yerini nasıl bulurlar ? , Doğadaki tüm  canlılar için çok önemli görevi neydi ?  gibi konularda bilgi sahibi oldular ,sorularına  cevap buldular. Emeği geçen  Didim Tema Sorumlusu Salih BOZKURT ve  Kadriye TUNÇ  öğretmenlerime teşekkür ederim.Arıların doğadaki ve insan yaşamındaki önemi konusunda bilgi edinene tüm Öğrencilerimi tebrik ediyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Didim Yalıköy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)