Arı Keşifleri E - Twinning Projesi Başlıyor

Ayşe Doğan M.T.A.L. 18 Mart Uygulama Anaokulu  öğrencilerimiz 4 yaş C şubesi öğretmenleri Zeynep DİNÇ ÖZCAN önderliğinde ‘BEE EXPEDITION’ ARI KEŞİFLERİ Adlı E TWİNİNİNG projelerine başladılar.Samsun’dan Harika Nur Varer hocamızın kurucusu olduğu Bee Expedition adlı projemize haftasonu yaptığımız webinarla birlikte start vermiş bulunuyoruz. 2 Polonyalı,1Portekizli,1 Litvanyalı ve 9 Türk ortağımızla birlikte çalışmalarımıza başladık .Proje kurucusu Harika hocama ve proje ortaklarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.Türkiyeden, Çanakkale, Kütahya, Mersin ,Denizli, Artvin,  Trabzon, Samsun olmak üzere ortaklarımızla tanıştık.Yeni proje heyecanımızı sizlerle de paylaşmak isteriz.

        Projemiz arı türlerinin yok olması tüm ekosistemi tehdit ederek zincirleme etki yaratabilir.Dünya çapında azalan arı popülasyonları konusunda farkındalık yaratmak, arıların yaşamlarına, ekosisteme katkılarına, küresel ısınma arasındaki bağlantıya ve alınması gereken önlemlere odaklanıyor. 
Projenin hedefleri aşağıda sıralanmıştır: 
Öğrencilere arı ekosisteminin önemini kavramalarını sağlamak. 
Arıların yaşamları, ekosisteme katkıları ve iklim değişikliğinin etkileri hakkında bilgi vermek, Arı popülasyonlarının azalması konusunda farkındalık yaratmak, 
Öğrencileri doğa ve çevre sorunlarına karşı duyarlılık geliştirmeye teşvik etmek, 
Ne yapmaları gerektiği konusunda eğitim vermek ve farkındalık yaratmak. Bee'yi korumak için yapabileceğimiz bir şey var.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Çanakkale Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)