"Argümantasyonlarla Biyoçeşitlilik Ekosistem Fonksiyonu"

"ARGÜMANTASYONLARLA BİYOÇEŞİTLİLİK EKOSİSTEM FONKSİYONU" adlı proje Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji öğretmeni Emek KOÇAK yürütücülüğünde proje ekibiyle birlikte büyük bir özveriyle hazırlanmış olup,  4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında 2022/1  döneminde desteklenmeye uygun görülmüştür.
Projede, argümantasyon destekli doğa eğitimi ile öğrencilerin doğada farklı ekosistemleri incelemeleri bu ekosistemlerin birbirleriyle ilişkilerini keşfetmeleri, madde ve enerji akışında biyoçeşitliliğin önemini sorgulamaları ve ekosistemdeki herhangi bir değişimin ekosistemin sürdürülebilirliğinde ne gibi sonuçları olacağı üzerine akıl yürütmeleri sağlanacaktır. Ayrıca bu proje doğa eğitimiyle benzer konuda yapılacak başka çalışmalara örnek teşkil etmesi bakımından önem taşımaktadır.

Projenin hedef kitlesi, Mersin İlinde Bilim ve Sanat Merkezlerinin  9. ve 10. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerdir. Proje 21/10/2022-25/10/2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

"ARGÜMANTASYONLARLA BİYOÇEŞİTLİLİK EKOSİSTEM FONKSİYONU DOĞA EĞİTİMİ" Projesi TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenmiş olup iaşe giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Proje konaklamasız olup, katılımcı öğrenciler aileleri tarafından Yenişehir BİLSEM'e bırakılacak ve etkinliklerin bitiş saatlerinde yine aileleri tarafından Yenişehir BİLSEM'den alınacaktır. Proje hakkında detaylı bilgi almak için lütfen https://argumantasyondogaproje.weebly.com/  web sitemizi inceleyiniz ve sosyal medya hesaplarını takip ediniz. Formu doldurma sürecinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda ve diğer sorularınız için  argumantasyonbef@gmail.com  adresinize e-mail gönderebilirsiniz.

Başvuru yapan katılımcıların sorulara verdikleri cevaplar, yürütücü ve uzmanlardan oluşan komisyon tarafınca değerlendirilecek, kriterlere uygun özellikleri taşıyan öğrenciler tespit edildikten sonra, web sitesinde 30 kişilik  asil liste ve 15 kişilik yedek liste birlikte yayınlanacaktır.Başvuru  15/10/2022- 25/10/2022 tarihleri arasındadır.

Katılımcı Başvuru Formu : https://forms.gle/K8JXqHh8kDEUrdYi8

PROJE EKİBİMİZ
Yürütücü Emek KOÇAK
( Yenişehir BİLSEM )
Uzman Prof. Dr. Ali MEYDAN
( Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi )
Uzman Fethi Ahmet ÖNER
( Hidayet Doğan Sosyal Bilimler Lisesi )
Uzman Esat AVCI
( Yenişehir BİLSEM )


EĞİTMENLERİMİZ
Prof. Dr. Hikmet SÜRMELİ
(Mersin Üniversitesi)
Prof. Dr. Gökhan CORAL
(Mersin Üniversitesi)
Prof. Dr. Osman ÇİMEN
( Gazi Üniversitesi)
Doç. Dr. Ekin AKOĞLU
( ODTÜ)
Doç. Dr. Hakan ALLI
(Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi)
Dr. Evrim Kalkan TEZCAN
(ODTÜ)
Dr. Öğrt. Üyesi Oktay KIZKAPAN
(Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi)
Gözde POLATKAL
( Kalkınma Atölyesi Kooperatifi)

Güneş ERKAN ( Yenişehir BİLSEM )

Semra Sinem ÇALIŞ ( Yenişehir BİLSEM )


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)