Araştırıyorum Öğreniyorum Sunuyorum Etwinning Projesi

ARAŞTIRIYORUM ÖĞRENİYORUM SUNUYORUM Etwinning PROJESİ

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında öğretmenimiz Meral Yakan Türk koordinatörlüğünde Anasınıfı D şubesi olarak 20 öğrencimiz ile Araştırıyorum Öğreniyorum Sunuyorum Etwinning Projesi sınıfımızda uygulanmaya başlanmıştır. Projemiz Kasım ve Ocak ayları arasında uygulanacaktır.

Eğitim ve öğretim sırasında çocuklarda merak duygusunun oluşturulabilmesi çocukların kişisel olarak ilgilendiği konularla birlikte öğrenmeye müsait olduğu diğer konularda da eğitilebilmesine imkan sağlamaktadır. Hatta merak duygusu ile beslenmiş bir öğrenme arzusu çocuğun zeka gelişimine ekstra katkı ile birlikte merak duyduğu konuyu yaşıtlarından çok daha ileri düzeyde öğrenebilmesini sağlayabilecek etkiler yaratabilmektedir. Çocukların merak duyduğu konularda sorduğu sorulara uygun cevaplar verilmeli araştırıp keşfetmeleri için uygun imkanlar tanınmalıdır

Projenin hedefleri; Çocukların bu proje ile araştıran, inceleyen, sorgulayan, heyecan ve merak duygusunu geliştiren, kendini ifade edebilen, topluluk önünde konuşabilen, güven duygusu gelişmiş, işbirliği yapabilen, öğrendiği bilgiler arasında ilişki kurabilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.

KASIM AYI YAPILACAK ETKİNLİKLER: Zeytinin Dönüşümü, Ağaçtım Kağıt Oldum, Bitkinin Yaşam Döngüsü

ARALIK AYI YAPILACAK ETKİNLİKLER: Suyun Döngüsü, ekmeğin Serüveni, Arıların Hikayesi, Böcekler (Yararlı ve Zararlı Böcekler),Uzayı Keşfediyorum, Benim Adım Neden Uğur Böceği?

OCAK AYI YAPILACAK ETKİNLİKLER: Bohoski Kompost, İçimizdeki Çalışkan Organlar, Dinozorlar

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Etimesgut Pir Sultan Abdal İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)