Ankara Gezisi

Eskişehir Fatih Fen Lisesi olarak öğrencilerimizin üniversiteleri hakkında bilgi sahibi olmalarını, görgülerini artırmalarını sağlamak üzere 28 Nisan 2023 Cuma günü Ankara’ya gezi düzenledik. Geziye 100 öğrenci katıldı.  İlk önce Bilkent  Üniversitesi toplu olarak gezildi. Okulda ekibimize rehberlik etmek üzere görevlendirilen öğrencilerle üniversitenin çeşitli birimleri gezildi. Gezimizde bizleri okulumuzdan mezun olan bir grup öğrenci  yalnız bırakmadı.

Daha sonra  meslek tercihleri göz önünde bulundurularak öğrencilerimizi iki gruba ayırdık. Mühendislik tercihi olanlar ODTÜ’de ayrıntılı dolaşmak üzere yemeğe ayrıldı.  Tıp tercihi olanlarla okulumuz 2018  mezunu  öğrencimiz Mehmet Kurt rehberliğinde hızlıca gezerek ODTÜ’den ayrıldık. Bu grup yemeğe giderken diğer grup yemekten dönüp ODTÜ ve birimleri hakkında ayrıntılı bir gezi yaptılar.

Tıp tercihi olan öğrencilerimizle önce  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik.  Cumhuriyet sonrası kurulan ilk tıp fakültesi olma özelliği bulunan fakültenin  birimlerini, anfilerini görevli öğrenci ve okulumuz mezunu tıp fakültesi öğrencileriyle  dolaştık.

Bu fakülteden sonra  Hacettepe Üniversitesi  Hacettepe Tıp Fakültesine geçtik. Burada bizleri okulumuzdan mezun olup  bu okulda ihtisaslarını  yapmakta olan öğrencilerimiz Ezgi DEMİREL ve Doğukan KOÇYİĞİT ile yakın zamanda okulumuzdan mezun olan tıp fakültesi öğrencileri karşıladı. Bu okuldaki gezimizin devamında Hamamönü mevkiinden hızla geçip  uzaktan da olsa İstiklal Marşı’nın yazıldığı Tacettin Dergahı’nı görerek araçlarımıza ulaştık.  Diğer grupla bir araya gelip Eskişehir’e dönmek üzere hareket ettik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Eskişehir Fatih Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)