Ankara Gezisi

İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine 10 Kasım il töreninde göstermiş olduğu başarılarından dolayı Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU tarafından ödül alarak Ankara gezisi tertip edilmiştir. 

Bu gezide Türkiye’nin nereden yönetildiğini, yönetim organlarını, kurtuluş savaşını ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’in anlam ve önemini öğrencilerin daha iyi kavraması önemsenmiştir. İçte ve dışta devletimize zarar vermek ve yıkmak isteyen güçlerin vermiş oldukları zararları  öğrencilerimizin yerinde görmesi sağlanmıştır.        

      Gezide Anadolu da ilk kurulan medeniyetlerin izlerini taşıyan Anadolu Medeniyetleri müzesi ziyaret edilerek binlerce şehit kanıyla sulanmış bu toprakların önemine vurgu yapılmıştır.

    Birinci Meclis /ikinci Meclis gezilerek  öğrencilerimize o günkü şartlarda nasıl büyük bir inançla mücadele edildiği, her türlü olumsuzluklara rağmen nasıl başarılı olunduğu,demokrasinin anlam ve önemi, halk iradesinin her şeyden üstün olduğu belirtilmiştir.  Ülkemiz gençlerinin Cumhuriyete sahip çıkmak için 15 Temmuz da verdiği mücadelenin ne kadar önemli olduğu bir kere daha tescillenmiştir.

 Anıtkabir ziyareti yapılarak öğrencilerimize Atatürk ve bıraktığı eser Cumhuriyetimizin anlam ve önemi anlatılmış, ayrıca Türk İslam kültürünün önemli simalarından biri olan Hacı Bayram Veli Camisi ziyaret edilmiştir.

Bu gezide ortak değerimiz, kültürümüz, inancımızın, Vatan sevgimizin bizi ne kadar güçlü  yaptığı anlaşılmıştır.

  Ülkemiz için can veren kan veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

Geziye katılanlar ;

İlhan ÇETİN

Bülent ÖZTÜRK

Önder AYDIN

Erhan TURŞAK

Muharrem BAYINDIR

                                                     İlhan ÇETİN

 

                                                     Gezi Sorumlusu

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Şehzadeler İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)