Ankara / Çankaya Göktürk İlkokulu

Telefon:0312 2351488 Adres:Ümit Mah. 2536. Sokak No 4 Çankaya/ANKARA Web Sitesi:https://gokturkilkokuluankara.meb.k12.tr Ankara Okulları, Ankara Çankaya Okulları, Ankara İlkokulları, Ankara Çankaya İlkokulları, İlkokul Haberleri, Ankara İlkokul Haberleri, Ankara Çankaya İlkokul Haberleri
Kaynak:https://gokturkilkokuluankara.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonTürkiye´mizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü çevrede, eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak
Bu amaçla, düşünsel, duygusal, sosyal ve bilişsel açıdan gelişmiş, gelişime ve değişime açık, ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, bilgi üreten ve yaratıcı biçimde kullanan, nesnel, tarafsız ve hoşgörü sahibi bireyler yetiştirmektir. Bu ilkeler doğrultusunda vizyonumuz; Ankara´da devlete bağlı öncü ve örnek bir eğitim -öğretim kurumu olmaktır.
MisyonTürk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, öğrenme için her türlü fırsatın desteklendiği, öğrencilerin bilişsel, bedensel, sosyal ve kültürel gelişimlerinin sağlandığı, bilgi üreten ve yaratıcı biçimde kullanan, araştırma yapan, nitelikli öğrenciler yetiştiren ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim-öğretim kurumuyuz.
Kurumumuzun amacı Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerini koruyan, bilimin ışığında ilerleyen, bağımsız düşünebilme özelliğine sahip, kültürlü, erdemli, yaratıcı, topluma yararlı, kültürünü ve dilini koruyacak ve yaşatacak bireyler yetiştirmektir. Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak öğrencilerin kabiliyet ve ihtiyaçlarına uygun eğitim-öğretim hizmetini sunmak, öğrencilerin, sosyal, sportif, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak temel ülkümüzdür.
BaşarılarOkulumuz çevreye duyarlı okul olarak 1996 yılından beri yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Yeşil Bayrak ödülünü 9 kez kazanmıştır.
Toplam kalite Yönetimi çalışmalarında başarılı olan okulumuz 2009-2010 Yılın kaliteli Okulu İlçe 3.sü olarak ödül almıştır.
Okulumuz matematik projesinde ikincilik ödülü kazanmıştır.
Mon-ami´nin "Doğa ve Çevre" konulu yarışmasında Mon-ami Özel ödülü alınmıştır.
İstanbul temalı "Hayallerimle Oynuyorum" kukla ve oyuncak tasarım yarışmasında "Göz bebeği İstanbul"adlı oyuncak ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülü alınmıştır.
Telefon0312 2351488
Faks0312 2360364
AdresÜmit Mah. 2536. Sokak No 4 Çankaya/ANKARA
İnternet Sitesihttps://gokturkilkokuluankara.meb.k12.tr
Harita
Ulaşımİl ve ilçe merkezine 20 km. uzaklıktadırKızılay Meşrutiyet Caddesinden 163-165-118 hat nolu otobüslere binerek Ümitköy Galeria alışveriş merkezi durağında inilir. Bu duraktan batı yönünde 10 dakika kadar yürünerek okulumuza ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kızılay´dan Ümitköy dolmuşlarına binilerek de ulaşım sağlanır.
Merkezden Uzaklıkİl ve ilçe merkezine 20 km. uzaklıktadır
Ders Saatleri09:00-14:40
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıYok
  • Öğretmen Sayısı25
  • Öğrenci Sayısı335
  • Derslik Sayısı20
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://gokturkilkokuluankara.meb.k12.tr/06/25/709467/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)