Anadolu Teknik Programına Geçiş İşlemleri

ANADOLU MESLEK PROGRAMINDAN ANADOLU TEKNİK PROGRAMINA GEÇİŞ İLE AKADEMİK DESTEK DERSLERİ SEÇENEKLERİNE

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.

Anadolu Meslek Programından Anadolu Teknik Programına Geçiş Esasları

MADDE 4- (1) Anadolu meslek programı öğrencilerinden 11 inci sınıfı doğrudan geçen ve 9, 10 ve 11 inci sınıf ortak derslerinin ağırlıklı yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 70 olanlar Anadolu teknik programına geçiş için başvurabilir.

(2) Anadolu meslek programındaki öğrencilerden Anadolu teknik programına geçiş şartlarını taşıyanların durumları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarınca; e-Okul Sisteminde ilgili rapor ekranından kontrol edilir.

(3) Anadolu meslek programında kayıtlı 11 inci sınıf öğrencilerine, Anadolu teknik programına geçiş şartlarına ilişkin bilgilendirme kayıtlı oldukları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarınca yapılır.

(4) Bir okulda Anadolu meslek programından Anadolu teknik programına geçiş yapan öğrencilerden aynı akademik destek dersleri seçeneğini tercih eden en az 10 öğrenci bulunması durumunda ilgili seçenekte sınıf/grup oluşturulur.

(5) Anadolu meslek programından Anadolu teknik programına geçiş yapan öğrencilerin staj işlemleri ile ilgili iş ve işlemlerin takibi kayıtlı oldukları okul müdürlüklerince gerekli önlemler alınarak yapılır.

(6) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 63 üncü maddesine göre yoğunlaştırılmış eğitim kapsamında öğrenimlerine devam eden 11 inci sınıf öğrencilerinin işletmelerdeki mesleki eğitimleri Ağustos ayı sonunda tamamlanır ve beceri sınavına süresi içerisinde katılmaları sağlanır. Bunlardan staj süresi kadar eğitime devam edenlere ayrıca staj yaptırılmaz.

(7) Anadolu meslek programından Anadolu teknik programına geçişe ilişkin takvim her yıl Bakanlıkça ilan edilir.

Anadolu Teknik Programında Akademik Destek Dersleri Seçeneğine Göre Tercih ve Yerleşme İşlemleri

MADDE 5- (1) Akademik destek dersleri seçeneğine göre sınıf/gruplar en az 10 öğrenci ile açılır.

(2) Anadolu teknik programı bulunan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarınca;

a) 12 nci sınıfa geçen tüm öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında devam etmek istedikleri akademik destek dersleri seçeneklerine göre tercihleri alınır.

b) Öğrenci talepleri doğrultusunda Anadolu teknik programı bünyesinde açılacak olan akademik destek dersleri seçeneklerine göre sınıf/gruplar belirlenir.

c) Anadolu teknik programı altında 12 nci sınıf seviyesinde açık bulunan alan/dallar için belirlenen akademik destek dersleri seçeneklerine göre sınıf/gruplar e-Okul Sistemi şube işlemleri ekranından tanımlanır.

d) Anadolu teknik programı 12 nci sınıfına geçen tüm öğrenciler tercih ettikleri akademik destek dersleri seçeneğindeki sınıf/grubuna aktarılır.

e) Aynı alan/dal bulunması kaydıyla başka okulların Anadolu teknik programından nakil yoluyla gelen 12 nci sınıf öğrencilerinin akademik destek dersleri seçeneğine göre tercihi alınır ve öğrencinin ilgili akademik destek dersleri seçeneğine göre sınıf/gruba kaydı yapılır.

f) Öğrencinin talebi doğrultusunda, Ekim ayının sonuna kadar okul bünyesinde açık olan akademik destek dersleri seçenekleri arasında geçiş işlemleri okul müdürlüğünce yapılır.

(3) Anadolu meslek programı bulunan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarınca;

a) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 30 uncu maddesi gereğince, Anadolu meslek programı öğrencilerinden 11 inci sınıfı doğrudan geçen ve 9, 10 ve 11 inci sınıf ortak derslerinin ağırlıklı yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 70 olanlardan Anadolu teknik programına geçiş yapabilecek durumda olanlar belirlenir.

b) Belirlenen öğrenci ve velilerine Anadolu teknik programına geçiş süreci hakkında gerekli bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılır.

c) Belirlenen öğrencilerin devam etmek istedikleri akademik destek dersleri seçeneklerine göre tercihleri alınır.

d) Öğrenci talepleri doğrultusunda Anadolu teknik programı bünyesinde açılacak olan akademik destek dersleri seçeneklerine göre sınıf/gruplar belirlenir.

e) Akademik destek dersleri seçeneklerine göre sınıf/gruplar e-Okul Sistemi şube işlemleri ekranından tanımlanır ve yerleştirme işlemi yapılır.

f) Yerleşmeye hak kazanan ancak hakkından vazgeçen öğrencilerin velilerince yazılı olarak talep gelmesi halinde yerleştirme işlemi iptal edilir.

g) Anadolu teknik programına geçiş yapacak olan öğrencilerin staj süreçleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılır.

(4) Anadolu teknik programlarında 12 nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın ilgili akademik destek dersleri tablosuna göre akademik destek şubeleri oluşturulur.

(5) Anadolu teknik programına merkezi sınav puanı ile yerleşen öğrenciler ile bu Usul ve Esaslar uyarınca Anadolu meslek programından Anadolu teknik programına geçiş yapan öğrencilerin eğitimleri ayrı şubelerde yapılır.

Öğrenci ve velilerince yapılacak işlemler

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)