Anadolu Mektebi Okumaları Cengiz Aytmatov Paneli

Okulumuzda Sene başından itibaren yürütülen "Anadolu Mektebi Okumaları" projesi bir süredir "MÜMKÜN" edebiyat atölyesi çalışmaları içinde devam etti. Bir dönem boyunca Cengiz AYTMATOV'un kitaplarından bazılarını ve bu kitaplara dair çeşitli araştırmaları okuyan öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri Ayşe Nur YILDIRIM'ın rehberliğinde okumalarından elde ettiklerini, 27 Aralık Salı günü çok güzel bir panelle bizlere sundular.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazlı ZORLU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Osman KARABAYIR, Anadolu Mektebi İl Koordinatörü Musa Yaşaroğlu, okul müdürleri, öğretmenler, misafir öğrenciler ve öğretmenleri, velilerimiz ve okulumuzun tüm öğrencilerinin takip ettiği; sunuculuğunu 12/B sınıfından S**e Ö***OP'un yaptığı programda açış konuşmasını yapan Ayşe Nur YILDIRIM öğretmenimiz, önce vefatının 86.senei devriyesi nedeniyle Merhum Mehmet Akif Ersoy'un nasıl bir güzel ahlak ve şahsiyet abidesi olduğunu ve özellikle Müslüman olduğunu kabul edenlerin merhum Akif'in hayatından çok şeyi kendilerine rehber etmeleri gerektiğini anlattı.

Ardından Anadolu Mektebini kuran Sayın Bakan Sami GÜÇLÜ'nün şahsında bu projede emeği geçen ve öğrencilerimize bu imkânı sağlayan herkese çok teşekkür etti.

Aytmatov romanlarının dört başlıkta ele alındığı panelin yöneticiliğini 11/C sınıfından Rabia LİMAN yaptı.

İlk konuşmacı olarak 11/C sınıfından Ş**ma PE***Z, Konuşmasında Doğa ve İnsan İlişkisini ele aldı.  İkinci konuşmacı 11/C sınıfından E***in Ş**AK, sunumunda Aileyi Kuran Ve Yaşatan Unsurları anlattı. Üçüncü konuşmacı 10/C sınıfından İb***am Z***UN, Konuşmasında devlet kavramı ve siyasi rejimin romanlarda nasıl kendisini gösterdiğini anlattı. Son ise 11/C sınıfından R***ysa Ö***N'dı . Konuşmasında Savaşın Görünmeyen Kahramanları; Kadınlar ve Çocuklardan bahsetti.

               Panel sonunda Anadolu Mektebi İl Koordinatörü Musa Yaşaroğlu kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Panelistlerin çok iyi hazırlanmış olduklarını ve çok güzel bir panel dinlediklerini, ifade etti.

               Son olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazlı Zorlu yaptığı değerlendirmede; öğrencilerimizin anlattıklarından çok yararlandığını ve panelin çok iyi hazırlık yapılarak düzenlendiğini belirterek bunda katkısı bulunan idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

               Program, okul müdürümüz Beyhan KARABAYIR'ın görev alan öğrencilere teşekkür ederek çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

               Paneli düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Ayşe Nur YILDIRIM; çalışmalara özveriyle katılan ve bu başarılı çalışmalarıyla okullarına değer katan  öğrencilerine, velilerine, her çalışmasında kendisini destekleyen öğretmenimiz Sait YAĞLI'ya, okul idaremize ,emeği geçen diğer öğretmenlerimize ve yardımcı personelimize çok teşekkür etti. Ayrıca panelimize katılarak -çok uzun sürmesine rağmen- sonuna kadar dinlemek nezaketinde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazlı ZORLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Osman KARABAYIR'ın bu tavırlarının öğrencilerimiz için büyük değeri olduğunu "Marifet iltifata tâbidir, müşterisiz meta zâyidir. İltifatsız mal zâyidir." deyişiyle ifade etti.,

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kocaeli Derince Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)