Ametal’den Cumhuriyetimizin 100 Yıllık Tarihine Yolculuk!

Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyeti kutlamanın en iyi yolu, onu anlamaktır.” diyerek okulumuz 10. Sınıf öğrencilerini, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve I. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetimizin ilânına kadar olan dönemi inceleyen "Ya İstiklâl Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" adlı sergiyi ziyarete götürdük.

Tarihsel araştırmalar, edebiyat metinleri, hatıratlar, dönemin orijinal belge ve fotoğrafları kaynak alınarak kronolojik biçimde hazırlanan sergide öğrencilerimiz; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve dahi Türk halkının -kadın, çocuk, yaşlı fark etmeksizin- kahramanca ortaya koydukları bağımsızlık mücadelesine ve Ankara’nın bu süreçteki rolüne tanık olma fırsatı buldular.

Sergi ziyaretimizin organizasyonunda emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Gökçe ÖZKÖK ve Mehmet Taner ÖNEM’e ve okul Müdür Yardımcımız Elif Sevgi ÖZKAN’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Yaşasın Cumhuriyet! İlelebet Cumhuriyet!

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)