Akran Zorbalığına Hayır!

 

AKRAN ZORBALIĞINA HAYIR!

Okulumuz  öğrencileri, son dönemde giderek artan akran zorbalığına dikkat çekmek ve  toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüş etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, ilk ve ortaokul öğrencileri  ellerinde taşıdıkları “zorba olma, kanka ol” içerikli dövizler taşıyarak ve zorbalığa karşı attıkları sloganlarla yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ile Gazi İlkokulu ve Alaaddin Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenci, öğretmen ve idareciler ile İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerinin de katıldığı yürüyüş, okuların önünde başlayarak Antalya Caddesi üzerinde devam edip Atatürk Anıtı önünde son buldu.

ZORBALIĞA KARŞI DÖVİZ TAŞIDILAR, SLOGAN ATTILAR

Öğrenciler ellerinde taşıdıkları “zorbalık yapmak değil, sevgi yaymak için buradayız” yazılı pankart ve  “zorba olma, kanka ol”, “zorbalığa hayır”, “zorbalık yıkımın değil, insanın düşmanıdır”, “zorbalık yapma, saygı göster”, “zorbalık güçsüzlüğün göstergesidir”, “zorbalıktan korkma, dur demeyi unutma”, “arkadaşım yalnız değilsin”, “zorbalığı bırak, arkadaşlığa bak”, “zorbalığa dur de, dostlarımla el ele”, “dünyada yapılacak çok şey var,yeter ki kavga etmeyin”, “el ele verelim,zorbayı yenelim” yazılı ve farklı zorbalığa karşı görsel içerikli dövizlerle  yürüyüşü tamamladı.

Anıt alanında yürüyüşün son bulmasının ardından bir öğrenci etkinliğe ilişkin basın açıklamasını okudu, ardından öğrenciler zorbalığa karşı hazırladıkları  skeç ve gösterileri sergiledi.

Etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ünal, yaptığı konuşmasında, zorbalığı güçlünün güçsüz olana uyguladığı fiziksel ve psikolojik şiddet olarak nitelendirirken, “Bu sadece okullarda değil, evde, sokakta, güçlü devletlerin güçsüz devletlere uyguladığı gibi de bir durumdur. Bunun tarihimizdeki en güzel örneğini de şimdi yaşamaktayız.

İsrail’in Filistin’e uyguladığı da aynı zamanda bir zorbalıktır. Öğrencilerimiz buna da 'dur' demeye geldiler. Etkinliğe katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

"BENZER ZORBALIK HER YERDE VAR"

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, son dönemde basında sıkça yer almaya başlayan akran zorbalığına ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde okul müdürleri ve rehber öğretmenlerin de katıldığı bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak, “Akran zorbalığı ile ilgili kulağımıza da okullarda toplumda, her tarafta buna benzer hadiseler gelmeye başladı. Arkadaşlarla bununla ilgili nasıl tedbirler alırız diye bir çalışma yapıyoruz.

Aynı zamanda biz bunu sadece okullarla da kısıtlı tutmak istemiyoruz. Yani akran zorbalığı dediğimiz zaman sadece öğrenciler aralarında olan bir hadise değil. Bugün trafikte benzer bir zorbalık var, toplumda, sokakta, caddede benzer bir zorbalık var. Psikolojik olarak  insanların birbirine karşı  benzer bir zorbalığı var,  bununla ilgili olarak toplumu bilinçlendirmek adına  üç tane okulumuzu merkezde organize ettik.

  Bu öğrencilerimizle birlikte  bir yürüyüş yaptık,  bu yürüyüşte öğrencilerimizde  akran zorbalığı ile ilgili  ‘zorba olma kanki ol,  zorba olma sev,  farkında ol,  farkındalık oluştur’ buna benzer  sloganlarla da dövizlerle de  öğrencilerimiz şehir içinde yürüyerek  hem toplumda ‘bu öğrenciler neye acaba  ses veriyorlar bize vermek istedikleri mesaj nedir’  bunlarla ilgili bir algı oluşturalım,  bir merak uyandıralım istedik. 

Dolayısıyla böyle bir etkinlik yaptık,  bunda da ben emeği geçen okullarımıza teşekkür ediyorum. Programın sonunda  öğrencilerimizin skeci de bizim için önemli idi, o da güzel mesajlar verdi inşallah farkındalık oluşturmuşuzdur.

  Burada sadece Beyşehir değil,  tüm Türkiye’ye örnek olması adına  bir etkinlik yapmış olduk.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Son olarak ‘zorba olmayalım arkadaş olalım tabiri caizse kanki olalım, birbirimizi sevelim, sevilelim’ vermek istediğimiz mesaj da bu,  inşallah bu doğrultuda hem Beyşehirimizde hem de  ülke genelinde bu mesajın anlamlı olacağını düşünüyoruz.

Yine aynı zamanda Konya’da da vuslat haftası tabi dışarıdan da çok misafirler geliyor Konya’ya bu anlamda biz de bu mesajın buradan Konya’dan tüm Türkiye’ye yayılmasını  istiyoruz, hedefimiz bu. Bunu umuyoruz.  İnşallah da böyle olacağını düşünüyoruz.”dedi.

Öğrenciler, anıt alanında İHH Beyşehir Temsilciliği tarafından düzenlenen ve İsrail’in Gazze’deki zulmünü gösteren fotoğrafların yer aldığı sergiyi de gezdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Beyşehir Gazi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)