Aklınla Verimli Yaşa

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir. 

Enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması gibi 2023 yılı ulusal strateji hedeflerimizin ve enerji politikalarımızın en önemli bileşenlerinden biridir.

Çevrenin korunması, enerji kaynaklarının ve enerjinin etkin kullanımında verimliliğin artırılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması ile amaçlanmaktadır. Tanıtım ve bilgilendirme için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız tarafından hazırlanan enerji verimliliğine ilişkin kamu spotu ile diğer video ve görseller https://drive.google.com/drive/folders/1hsBISUpG_gSAXxYsHUFJXmd7FziugPLH adresinde bilgi ve istifadelerinize sunulmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)