Akıllıyım,akılcı İlaç Kullanıyorum

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Çorum Eczacı Odası Arasında Ekim ayında imzalanan “Akılcı İlaç Kullanımı” Projesi kapsamında okulumuzda farkındalık faaliyeti ve proje eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Okulumuzda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali BÜYÜK, Çorum Eczacı Odası Başkanı Sayın Süleyman KOCA ile yönetim kurulu üyeleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir SÖNGÜT katıldı.

Tören okul Okul Müdürümüz Mustafa KARACA´nın açılış konuşması ile başladı.Daha sonra kürsüye gelen  İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyit Ali BÜYÜK; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayata hazırlanırken bedensel ve zihinsel donanımlarının en yüksek seviyeye çıkarılması eğitimin temel amacıdır. Çünkü sağlıklı birey, sağlıklı toplum demektedir. Erken çağlarda edinilen bilgilerin kalıcı izli etkilerinin yaşam boyu devam edeceği de bilimsel bir gerçektir.

İşte bu sebeplerle; Müdürlüğümüz ve Çorum Eczacı Odası arasında imzalanan “Akılcı İlaç Kullanımı” projesinde, çocuklarımızın hayata hazırlanırken ilaç kullanımı konusunda bilinçlenmeleri, yan etkilerden ve olası risklerden korunmaları, bilen, uygulayan bireyler haline gelmeleri hedeflenmektedir.

Proje kapsamında Çorum Eczacı Odasının görevlendirdiği eczacılarımız okullarla işbirliği halinde çocuklarımıza akılcı ilaç kullanımının nasıl olması gerektiği yönünde eğitimler vermektedir. İl merkezi ve tüm ilçelerimizde haziran ayına kadar devam edecek olan projemizde; Müdürlüğümüze bağlı tüm ilk ve ortaokullarımızda sunumlar yapılacaktır. Ayrıca yine projemiz kapsamında tüm ilk ve ortaokullarımızda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik farkındalık anketi uygulanacaktır.” dedi.

Törende konuşma yapan Çorum Eczacı Odası Başkanı Süleyman KOCA; “İlaç doğru kullanılırsa etkilidir. Ancak tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara sebep olmaktadır. Bu etkiler arasında; hastalık ve ölüm oranlarında artış olması, ilaçların yan etki riskinin artması, kaynakların yanlış tüketilmesiyle sonuçta temel ilaçlara bile ulaşılabilirliğin azalması, acil ve temel ilaçlara karşı gelişebilecek dirence dayalı olarak, tedavinin ekonomik ve sosyal maliyetinin artması sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye, geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda tüm dünyada ve ülkemizde “akılcı ilaç kullanımı” çalışmaları başlatılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Eczacı Odamızda sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde, böyle bir çalışma başlatmıştır” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, konferans salonundaki katılımcılara ve öğrencilere “ akılcı ilaç kullanımı” konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu

Kaynak:https://tokisso.meb.k12.tr/icerikler/akilliyimakilci-ilac-kullaniyorum_1557255.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)