Akademik Başarıyı Artırma Çalışmaları

 

Akademik başarıyı arttırma çalışmaları; YKS hazırlık çalışmaları, DYK, etkili rehberlik ve kariyer planlama, eğitimde rehberlik gibi konularda yıl boyunca aşağıdaki çalışmalar başarılı bir şekilde planlanmış ve yapılmıştır.

1) YKS hazırlıkları kapsamında hedef olarak okulumuzun kuruluşunun 54. Yılı münasebetiyle her dönem 54 deneme olmak üzere toplam 108 deneme belirlendi.Mayıs ayının ikinci haftasına gelindiğinde 90 denememiz başarı ile tamamlandı. Yapılan denemelerin ayrıntılı analizleri yapılarak öğrencilerimize gerekli dönütler verildi.

2) Sene başında planlanan ve  17 Eylül  2023’te faaliyete geçirilen ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız’ her hafta sonu düzenli olarak uygulandı. Başarılı bir şekilde de devam etmektedir.

3) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerimizin, özellikle son sınıf öğrencilerinin üniversiteler hakkında bilgi sahibi olması, üniversite ortamını daha yakından tanıması, motivasyonlarının yüksek tutulması ve hayallerini kurdukları üniversiteler hakkında ön bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 12 Ekim 2022 tarihinde Kafkas Üniversitesi 'ne gezi düzenledi.

4) Öğrencilerimize Meslek Seçimi Seminerleri düzenlendi. 27.10.2022 tarihinde okulumuz konferans salonunda Kars İŞKUR bünyesinde çalışan Meslek Danışmanı Şahin CEVENSİN tarafından 'Meslek Seçimi ve Önemi' semineri verildi. 

5) Öğrencilerimize Mesleki Kariyer Günleri düzenlendi.İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halim KAZAN 04.11.2022 tarihinde  okulumuza gelerek öğrencilerimizle eğitim hakkında bilgilendirici bir söyleşi yaptı. Meslek Tanıtım günlerinde, 04.01.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda Kars İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan polis memurlarımız, A. GÜNEY ve E. ÇINAR öğrencilerimiz ile bir araya gelerek polislik mesleğinin gereklilikleri ve sorumluluklarını anlattılar.

6) Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasan Harakani Anadolu Lisesi, Kars Kız İmam Hatip Lisesi ve Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ortak çalışması ile son sınıf öğrencilerine deneme sınavı uygulandı.

7) Okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine, okul rehber öğretmenimiz Özge AYVAZOĞLU tarafından24.11.2022 tarihinde konferans salonumuzda'Motivasyon ve Verimli Ders Çalışma' Semineri verildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)