Ailemle Okuyorum

AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ

 

 

 

 

PROJENİN KONUSU

 

Okulda ve aile içinde özellikle anne ile çocuk arasında "Ortak Okuma Hafızası" oluşturmak, buhafızayı özgürce ifadeedebileceği"Yazı Yazma Becerisi"ile pekiştirmek veöğrencilerimizdeve ailelerinde "Ortak Okuma Kültürü Oluşturmak"projenin ana konusu olmakla beraber velilerimizin çocuklarımızla verimli vakit geçirmelerini sağlamak projenin hedeflerindendir.

 

 

PROJENİN AMACI

 

Projenin temel amacı,öğrencilere kitapokuma alışkanlığı kazandırmaktır.Bununla beraber öğrencilerin kendilerini ifadeetmelerini,iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir.Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılarak,öğrencilerin toplumsal duyarlılık ile hayatlarını yorumlamaları amaçlanmakta, bilgi ve beceri düzeylerini artırmaya çalışılmaktadır. Böylece; analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade edebilen,algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış,güzellik duygusu ve estetik anlayışı sahip,kültürlü,milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler  yetiştirmek amaçlanmıştır. Okullarımızda gerçekleştirilen  eğitim öğretim faaliyetlerinin de etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi için; "öğrenci-öğretmen-veli" özellikle de "anne ve baba" faktörünün çok büyük öneme sahip olması bilinciyle;Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde,il genelinde tüm ilkokul öğrencilerine proje uygulanacaktır.


 

 

PAYDAŞLAR VE HEDEF KİTLESİ

 

Bitlis ili genelindeki tüm ilkokul öğrencileri ve bu kademelerden sorumlu okul yönetimleri,öğretmenler,okul personeli ve veliler.

 

 

TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER

 

"Ailem ile Okuyorum" projesi kapsamında öğrencilerimize okuma zevkinin kazandırılması için idarecilerimize,öğretmenlerimize ve velilerimize büyük görevler düşmektedir.

 

 

Bu bağlamda:

 

*İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl ve İlçe MilliEğitim Müdürlüklerindeki Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerine,okul müdürleri ve ilkokul öğretmenlerine gerekli duyuruların yapılması.

*Takip eden hafta içinde ilkokul öğretmenlerinin okullarında yapacakları toplantılarla annelerin proje ve projenin doğuracağı olumlu sonuçlarla ilgili bilgilendirilmesi. Yapılacak bu toplantılara ait imza sirküleri ve toplantı esnasında çekilen fotoğrafların bitlis13arge@gmail.com adresine gönderilmesi.

*Öğrencilere hikâye kitaplarının dağıtıldığı günün akşamından başlayarak kitabın öğrenci tarafından,ailenin talebiyle her akşam 15 dakika süreyle anne veya babaya sesli olarak okunması.

*15 dakikalık okuma gerçekleştikten sonra,15 dakikada ebeveyn-çocuk arasında okunanlarla ilgili karşılıklı konuşma yapılması.

*"Veli-öğretmen-öğrenci" üçlüsü bir araya gelerek yıl boyunca ( 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı) ortak kararla öğrencinin gelişim ve ilgisine uygun nitelikte olduğuna karar verilen kitapları belirleyip öğrenci için hazırlanan takip kartına işlenmesi.

*Eğitim-öğretim yılı boyunca okunacak olan kitaplar belirlenirken öğrencilerin ve ailelerin gereki ve ilçe kütüphanelerine gerekse okul kütüphanelerine yönlendirilmesi.

 

*Öğrencilerin velilerine kitap okuyup okumadıklarını, öğretmenlerin öğrenciler üzerinden değil veliler üzerinden takip etmeleri.

*İl-İlçe MilliEğitim Müdürlüklerinin belirleyeceği görevliler tarafından yürütülen proje

Faaliyetlerinin titizlikle denetlenmesi.

 

*Öğretmenin gerekli gördüğü hallerde velilerle görüşüp projenin gidişatı hakkında  bilgi edinmeleri.


*Projenin aksaklık gösterdiği hallerde önce öğretmen tarafından, sonra sırasıyla okul idaresi,sonra da il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından müdahale edilmesi.

*Öğrencilerin okuduğu kitapların,öğretmen tarafından zamanında ve eksiksiz olarak takip kartına işlenmesi.

*Öğrencilerden,okudukları kitaplarla ilgili sözlü yada yazılı özet kesinlikle istenmemesi.

 

*Ayda birde öğrencilerin yeni kitaplardan haberdar olmaları için kitapçılara, kırtasiyelere ve kütüphanelere gitmelerinin özendirilmesi.

*İl Milli Eğitim Müdürlükleri ARGE birimlerinin belirleyeceği ölçütler çerçevesinde yıl sonu değerlendirme verilerinin istatistik dökümlerinin yapılması, sonuçların gelecek yıl kullanılmak üzere bir dosya halinde veri bankalarında muhafaza edilmesi.

*Çocuklarını en iyi şekilde takip eden ve projeyi aksatmadan uygulayan öğrenci ve velilerin ay sonu değerlendirmelerinde ilan edilip yıl sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ödüllendirilmesi.


 

 

Ek- 1

 

S.n

Uygulama

Yapılması PlanlananEtkinlikİçinSonTarih

1

OkulMüdürleriveÖğretmenlerinBilgilendirilmesi

25 Ekim 2021

2

Okul    idaresi     ve öğretmenler      tarafından              belirlenenkitaplarınöğrencileredağıtılmayabaşlanması

27 Ekim 2021

3

Okunacak     kitapların     listesinin      tamamlanıp,                          takipkartlarınaişlenmesiveokulidarelerinebildirilmesi.

28 Ekim 2021

4

Kitaplarınöğrencilervevelileritarafındanokunmayabaşlanması.

01 Kasım 2021

5

Okulidarelerinindoldurmasıgerekenformlarıdoldurarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermesi.

(Merkez ilçe okulları formları İl MEMAR-GEbirimininbitlis13arge@gmail.come-postaadresine gönderecektir.)

25Kasım2021

 

24Aralık2021

 

18Ocak2022

 

21Şubat2022

 

21Mart 2022

 

25Nisan2022

 

23Mayıs2022

6

İlçeMilliEğitimMüdürlüklerinindeğerlendirmeleri yapması. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin doldurması gereken formlarıİl MEMAR-GEbirimininbitlis13arge@gmail.come-postaadresinegöndermesi.

29Kasım2021

 

27Aralık2021

 

20Ocak2022

 

24Şubat2022

 

23Mart 2022

 

27Nisan2022

 

25Mayıs2022

8

İlMillieğitimMüdürlüğüncedeğerlendirmetoplantısıyapılması.

08Haziran2022

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bitlis Mutki Kavakbaşı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)