Ailece Okuldayız

“AİLECE OKULDAYIZ” SEMİNERLERİ YAPILIYOR

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün EBAP (Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi) kapsamında Yenişehir Ortaokulunda “Ailece Okuldayız” seminerleri yapılmaya devam ediyor.

Seminerlerde okulumuz öğretmeni Eğitimci/Yazar A.Hakan KARAYILAN tarafından öğrenci velilerine aile içi iletişim ve öğrenci başarısını arttırmada uygulanacak yöntemler konusunda bilgiler verildi.

Eğitimin en önemli paydaşlarından birisi de ailedir.Toplumun yapıtaşı olan aile kurumu çocuk eğitiminde de,okul ve çevre ile birlikte önemli rol oynamaktadır. Zira anne ve baba çocuğun ilk öğretmenleridir.Çocuğun sevmeyi, kendine güvenmeyi, çevresiyle iletişim kurmayı, başarıyıya da başarısızlığı tattığı ilk yer aile ortamıdır. Sağlıklı bir aile ortamı oluşturmada uygulanacak esaslar, aile içi iletişim ve anne-babanın rol modelliği;çocukta davranış oluşturma ve sürdürme, aile içi görev dağılımının yanı sıra öğrencilerin aileye karşı sorumlulukları, verimli ders çalışma süreçleri, ailenin öğrenci davranış ve başarılarına yapacağı katkıları da içine alan birçok konu başlığının ele alındığı seminerler Eğitimci/Yazar A.Hakan KARAYILAN tarafından etkin bir şekilde verilmektedir.Akademik başarı, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde hayata hazırlanmaları,  toplumun bir üyesi olarak üzerlerine düşen sorumlulukların yanı sıra kendi varoluşsallığının farkına varan insanlar olarak geleceği inşa etmedeki görev ve mesuliyetleri seminerlerimizin konu başlıklarını oluşturmaktadır.

Seminerler akşam saatlerinde anne-baba veçocukların birlikte katılımı ile yapılmaktadır. Seminer sürecine ailelerin etkin bir şekilde katılım göstermesi, soru ve önerileri ile daha verimli bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Şuana kadar 5 seminer icra edilmiş olup 250’ün üzerinde velimiz ve 125 öğrencimiz bu çalışmadan faydalanmıştır. Eğitim öğretim sezonu içerisinde bütün velilerimize ulaşma ve verimli iş bölümü sağlama adına seminerlerimizi devam ettirme gayretinde olacağız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Batman Merkez Yenişehir Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)