Aile İçi Sağlıklı İletişim ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı Seminerimiz Gerçekleştirildi

Okul Rehber Öğretmenimiz Nurgül ÇAĞIL ailelerimize Aile İçi Sağlıklı İletişim ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı konusunda bilgilendirme Semineri düzenledi.

 

—        Çocuklarımızın dünyayı tanıma ve anlama yolcuğunda aileler en önemli rehberleridir. Bu nedenle aile içindeki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sağlıklı ve mutlu çocukların yetiştirilmesi için gereklidir.  Yaşamlarının ilk yıllarında doğru iletişim kurmayı öğrenen, sevgi ve ilgi ile büyüyen huzurlu çocuklar; gelecek yıllarda da özgüveni yüksek, sorunlarla baş edebilen, stres yönetimi yapabilen, öz saygısı ve sevgisi yüksek, mutlu yetişkinler olarak yaşamlarına yön verebilirler.  Ailelerimizle bu konuda destek olabilmek, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz seminerimiz oldukça verimli geçmiştir.

       Teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı günümüzde; çevremiz bu kadar teknoloji ile sarılmışken çocuklarımızı tamamen uzak tutmak oldukça zor olmaktadır. 3-6  yaş arası dönemde kontrolsüz bir şekilde ekrana (Televizyon, Telefon, Tablet) maruz kalan çocukların sosyal adaptasyonu, dil gelişimi ve birçok alanda sorunlar yaşayabileceğine yönelik çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Bu nedenle hem aileler hem de çocuklar teknolojiden faydalanırken, zararları konusunda da farkındalık kazanmalı ve güvenli, kontrollü ve doğru teknoloji kullanımını öğrenmelidir.  Okul Rehber Öğretmenimiz Nurgül ÇAĞIL Bilinçli Teknoloji Kullanımı konusunda ailelerimizi bilgilendirmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)