Ahilik Haftası Programı

Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında Tavşanlı Belediye Kültür sarayı'nda bir program gerçekleştirildi.

Ahilik programı Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Tavşanlı Aslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tavşanlı Haymeana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tavşanlı Mesleki Eğitim Merkezi ve Tavşanlı'da bulunan esnaf odalarının katkısıyla gerçekleştirildi.

Kültür sarayı'nda gerçekleştirilen programa Kütahya milletvekili Mehmet DEMİR, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin BASKIN, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Furkan DİNÇER, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili İlhami AYDIN, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hami CAN, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü Güven TÜRKMEN, Kütahya Esnaf Odaları Birlik Başkanı İbrahim YİĞİT, Tavşanlı Protokolü, Tavşanlı esnaf odası temsilcileri, öğrencilerler ve halk katıldı. Programda Tavşanlı Aslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Okay TORUN Ahilik Kültürü ile ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra Kütahya Esnaf Odaları Birlik Başkanı İbrahim YİĞİT esnaflar adına bir konuşma gerçekleştirdi. Programda tiyatrocular Ahilik sisteminde şet kuşatma törenini canlandırdı. Program Tavşanlı Müftüsü Mevlüt Hakan ASAN'ın dua yapması ile devam etti. Tavşanlı Esnaf Odası temsilcileri tarafından Tavşanlı ahi babası Kütahya Milletvekili Mehmet DEMİR seçildi. Programda Tavşanlı esnaf odalarımızın bildirmiş olduğu mesleğinde örnek esnaflarımıza Kaymakamımız Hayrettin BASKIN tarafından Teşekkür Belgesi verildi. İlçemizde mesleki eğitim veren 4 tane okulumuzdan örnek davranış ve Ahilik kültürü benimsemiş birer öğrenciye Kütahya Milletvekili Mehmet DEMİR tarafından hediye takdim edildi. Program hediye takdimlerinden sonra Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ile tamamlandı ve salon çıkışında misafirlere pilav ayran ikram edildi.

Geleceğimizin teminatı gençlerimize Ahilik kültürünü benimsetmek ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için hazırlanan programımıza katılan Sayın Vekilimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Kütahya Birlik başkanına, Tavşanlı protokolüne kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine, öğrencilerimize, velilerimize ve basınımızın değerli temsilcilerine destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Tavşanlı Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://tavsanliteml.meb.k12.tr/icerikler/ahilik-haftasi-programi_14289584.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)