Ahi Evran ve Ahilik Resim Yarışması

UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, Ahilik Teşkilatını ve Ahilik İlkelerini dünyaya tanıtmak, Ahilik Teşkilatının "Halka hizmet, Hakka hizmet anlayışı" ile Anadolu ticaretinin ve sanat dallarına sağladığı katkıları gelecek nesillere aktarmak amacı ile eğitim çağındaki çocukları kalıcı eserler bırakmaya özendirmek, Ahilik konusunda bilgilendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri bünyesinde mesleki eğitim alan öğrenciler ile Mesleki Eğitim Merkezleri öğrencilerini (Hazırlık, 9. 10. 11 ve 12. sınıflar) kapsayan "Ahi Evran" ve "Ahilik" ana temasında "Yardımlaşma ve Adil Paylaşım" konulu bir resim yarışması düzenlenecektir.

arışmaya Başvuru ve Resimlerde Aranacak Şartlar:

Genel Şartlar

a. Bu yarışma katılımcıların gönüllülük esasına göre yürütülür ve ücretsizdir.

 b. Yarışmaya katılım bireysel olup yarışmacı 1 resimle katılabilir.

 c. Kargodaki gecikmeler, hasar, kayıp ve süreç içinde oluşabilecek sorunlardan kurumlar sorumlu tutulamaz.

d. İl birincisi olan resimlerin her türlü telif hakkı, Ticaret Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığına aittir. e. Resimler öğrencilere iade edilmez.

f. Yarışmada il birincisi olan resimlerden uygun görülenler sergilenebilir, dijital ortamda yayınlanabilir ve katalog çalışması yapılabilir.

g. Ahi Evran ve Ahilik Resim Yarışması Bakanlık Yürütme Kurulu gerekli gördüğü zaman katılım koşullarında ve yarışma tarihinde değişiklik yapma hakkını kendinde saklı tutar. Resimler teslim edilmiş ise yeni takvime göre değerlendirilir.

h. Yarışmaya katılan öğrenci, şartnamede belirtilen katılım şartlarını kabul etmiş sayılır.

i. Ödül törenleri, COVID-19 salgın şartları göz önünde bulundurularak yapılır.

 j. Değerlendirme komisyonlarının kararları kesin olup itiraz kabul edilmez.

k. Okul yönetimi tarafından öğrenci olduğu onaylanmayan (okuma hakkını kullanmayanlar dâhil) kişiler yarışmaya katılamaz.

Özel Şartlar

a. Resimler, paspartusuz olmalıdır.

 b. Resimler özgün olup daha önce sergilenmemiş ve ödül almamış olmalıdır.

c. Kopya edilen resmin yasal sorumluluğu yarışmacıya aittir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kağıthane Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)