Afet Risklerini Azaltma Günü

Afet Risklerini Azaltma Günü okulumuzda çeşitli etkinliklere kutlandı.

       13 Ekim günü,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir.  Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini içermektedir. 

      Bu doğrultuda, “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında, İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulunda velilerin personelin ve öğrencilerin “Afete Hazırlık”  konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıla AFAD ile iş birliği içinde personelimize velilerimize ve  öğrencilerimize Afete hazırlık eğitimi, acil durum çantası bilgilendirmesi, acil durum kartları bilgilendirmesi,tahliye tatbikatı, yangın söndürme, temel yangın bilgisi eğitimi gerçekleştirilmiştir.

    Öğrenciler derslerde afetler ile ilgili resimler yaptı ve afetler ile ilgili oyunlar oynadı. Afetler konulu pano hazırlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)