"Afet Risk Azaltma Proje Yarışması"

Afet Risk Azaltma Proje Yarışması, $artnamesi

 

Afetlere dayamkl1 bir Olke alabilmek ic;in alt ve Ost yapilann alas, afetlere fiziksel alarak dayanikh hale getirilmesinin yarn sira taplumun her kesiminin de afet tehlike ve riskleri kar 1smda ahnmas, gereken tedbirlere yonelik farkmdahklannm art 1n l m as1 onemlidir . Bu ac;1dan bireysel alarak afetlere yonelik haz1r hklann yapilmas1 ve kOc;Ok ya tan ba layarak afetler kanusunda bilgi ve deneyim sahibi alunmas1 suretiyle dagru davran, ve uygulamalarm bilinmesi ve benimsenmesi ayn bir onem arz etmektedir. DOnyada afetlere dayamkh Olkeler incelendiginde c;ak kOc;Ok ya tan itibaren afet egitimlerinin akul oncesi donemden ba layarak orgOn egitim sistemi ic;erisinde yer almasm1 saglayan dOzenlemeler sayesinde uzun y1ll ar bayunca dOzenli alarak verildigi gozleml enmektedir.

 

Olkemizde afet egitimine yonelik alarak pek c;ak proje ve faaliyetin ic;erisinde yer alarak katk1 veren, ozellikle T.C. Milli Egitim Bakanhg1 (MEB), T.C. ic;i leri Bakanhg1 ve Afet ve Acil Durum Yonetimi Ba kanhg1 (AFAD) ile i birligi ic;erisinde Japanya'daki deneyimlerin TOrkiye'ye  aktanlmas, ic;in c;ak onemli prajeler  yOrOtmO  alan Japanya  Uluslararas1 i birligi Ajans, (JICA) ve Turk Japan Vakf1 (TJV), "Afet Egitimi Yan malan" planlanm, tir. Bu kapsamda geli tirilen ilk etkinlik alarak planlanan "Afet Egitimi Materyal Geli tirme Proje Yan mas1", ogretmenlere yonelik alarak Milli Egitim Bakanhg1 anayI sanras,nda ilgili kamu, sivil, akademik payda larla 2021 y1hnda ger c;e kle t irilmi t ir (bu ilk prajeye ili kin detayh bilgi www.t jv.arg.t r adresinden temin edilebilir).

 

2021-2022 ogretim y1lmda ise ilgili kurumlann Afet Egitimi c;abalanna destek almak Ozere bu defa ogrencilere yonelik alarak "Afet Risk Azaltma Proje Yar1 ma s1" planlanm, tir. Yan ma, ilk-arta-lise ve ozel egitim akullarmda egitimlerine devam eden ogrencilerin kat1hmm1 ongormektedir. Takip eden y1ldan itibaren ise ayn bir kategari alarak Oniversite ogrencileri de yan maya davet edilecektir.

 

Ogrenci "Afet Risk Azaltma Proje Yan mas1"nm hareket naktas1, c;acuk ve genc;lerin afetlerde zarar gorebilirliginin nispeten daha yOksek almas1, buna kar 1hk ozellikle daga kaynakh tehlikelerden karunma, afet risklerini azaltma, afete hazirhkl1 alma kanulannda ogrenme ve ogrendiklerini akranlan ve taplumla payla mada mutlaka dikkate ahnmas, gereken onemli ozelliklere sahip olmas1dir. Bu c;erc;evede, Birle mi Milletler (BM) Afet Risk Azalt ma 3.DOn ya Kanferans1'nda kabul edilen Afet Risk Azaltma ic;in Sendai

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzincan Merkez Ziya Gökalp İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)