Afet Eğitimi Hazırlık Günü

İlkyardım (Ambulans)=112
itfaiye = 110
polis = 155
zabıta = 153
jandarma = 156
alo trafik = 154
A.K.U.T. merkez=0212 252 46 44
uyuşturucu bilgi = 171
orman yagını = 177
tüketici hattı = 175

Eğitim, uygarlıkların vazgeçilmez gereksinimidir. Eğitimin amacı, insan ve toplum yaşamını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, zenginleştirmek, iyileştirmek, kişiyi ve toplumu mutlu kılmaktır. Eğitimde atılan her bir adim, toplumun duyarlılık bilincini, yaratıcılığını, akilci düşünme gücünü, doğal yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek için gereken gücü artırmaktadır.
Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu uğurda halkın bilinçlendirilmesi, eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesiyle gerekmektedir.


Afet Eğitimi;
* Örgün Eğitim Sistemi
* Yaygın Eğitim Sistemi
* Hizmet İçi Eğitim
* Meslek İçi Eğitim
* Halk Eğitimi
sistemleri içinde bireylere kazandırılmalıdır. 


Afet Türleri
"Avrupa Atlantik Afet Müdahale Merkezi Yönergesi" ekinde ise afet türleri aşağıdaki şekilde tasnif edilmiştir.
a. Doğal Afetler: Bu kapsamda deprem, dev dalgalar, volkanik patlamalar, toprak kaymaları, tropikal siklonlar, sel, kuraklık, çevre kirlenmesi, ormanların yok edilmesi, çölleşme, veba salgını gibi afetler bulunmaktadır.
b. Teknolojik Afetler: Nükleer santral kazaları, kimyasal ve endüstriyel kazalar, uçak kazaları, demiryolu afetleri, gemi kazaları, terörizm ile ilgili eylemler bu sınıf içinde yer almaktadır. Teknolojik afetler kendi başına tetiklenebileceği gibi tabii bir afet tarafından da tetiklenebilir. Büyük oranda doğal afetlere maruz kalan ülkemizde, doğal afetlere ilişkin sorumluluk kanunen İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı´na aittir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Mümine Hatun Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)