Adım Adım Kodlama

Okulumuz Sınıf Öğretmeni Esra Günöz Taş ve 4/C sınıfı öğrencileri  olarak Adım Adım Kodlama isimli eTwinning projesini  yürütmekten büyük keyif duymaktayız.

Bu projede amacımız 21. yy becerilerinden eleştirel düşünme, analitik düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi becerilerin önemi tüm dünya tarafından farkedilmiş, eğitim sistemlerinde önemli değişimler yapılmaya başlanmıştır. Kodlama ve stem çalışmalarını erken yaşta çocuklara aşılamak için eğitim sistemleri değiştirilmektedir. Bu projede teknolojinin hızla geliştiği çağımızda bilimsel ve algoritmik düşünme yöntemleri ile problem çözebilen, üretebilen, kodlama mantığını çözen bireyler yetiştirmeye çalışılacaktır.

Kodlama eğitiminin çocukların hayal ettikleri oyun, uygulama birçok yazılım geliştirebilmelerini sağlamak ve öğrencilere teknolojinin doğru amaçlar için kullanımını tanıtmak, nitelikli eğitim verilmesinde çağın getirdiği gelişmelerden yararlanmak, herkesin eğitim ve öğretime eşit, çağın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerlere yönelik davranışlar kazanması, açısından önemlidir. Adım adım kodlama projemizle 1. kademe öğrencilerimize temel kodlama becerisi kazandırmak istiyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Bahçe Bahçe Cumhuriyet İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)