Aday Öğrenci Bölümü

KALİTELİ  MESLEKİ EĞİTİMİ ALMAK İSTEYEN  KIZLARIMIZ


Okulumuz; 2013 de Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak açılmıştır. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak  kız öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim ile hizmete devam etmektedir.

AmacımızOrtaöğretim düzeyinde genel kültür vermek. Kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm arama, yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini vermek , öğrencilere bilgi , beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime yada iş alanlarına hazırlamak. İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde teknik insan gücü yetiştirmek. Çevrenin eğitim öğretim düzeyini karşılamak okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve çevre okul işbirliğini kurmaktır. 

Avantajlarımız;9. Sınıflara tüm liselerle ortak program uygulanmaktadır.  10. sınıfta alanlara 11. Sınıfta dallara yönelir  seçtikleri ve yerleştikleri alanlarda eğitimlerine devam ederken sağlık sigortalı olurlar.

12. Sınıf öğrencileri haftada 2 gün okulda eğitim görür 3 gün de işletmelerde beceri eğitimi yapar. Bu şekilde mesleklerinde iş hayatıyla tanışırlar. İşletmede Beceri Eğitimi yapan öğrenciler sağlık sigortalıdır  ve aynı zamanda asgari ücretin %15 i kadar ücret alır.

Mezunlarımız; Üniversite sınav puanı ile istedikleri tüm üniversite bölümlerini tercih edebilir. Mezun öğrencilerimize Anadolu Meslek Lisesi Diploması ile İş Yeri Açma Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmektedir. 

*******   SİZLERİ  OKULUMUZA  BEKLİYORUZ   *******


Tel:0 416 225 05 34  

Web Adresi:https://adiyamanfatihmtal.meb.k12.tr/

Adres: Yeşilyurt Mahallesi 21177 Sk No:138 Merkez / Adıyaman


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)