Adana’nın Kurtuluşu’nun 102. Yılı Kutlu Olsun

5 Ocak Adana’nın Fransız İşgalinden Kurtuluş’unun 102. Yılı Etkinlikleri kapsamında; okulumuz öğrencileriyle birlikte bir dizi etkinliklere katılım sağladık.

Türkiye’nin ilk en büyük bayrağını Adana da üçüncü kez göndere çektik.

Bugün  5 Ocak Adana’nın Fransız İşgalinden Kurtuluş’unun 102. Yılı Etkinlikleri kapsamında; milli mücadele ruhunu çok daha gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek için Adanapost İnternet Haber Sitesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Ziya Paşa Parkında üçüncü kez:  Kalbi Adana için atan okulumuz öğrencileri ve diğer okullardan öğrencilerle beraber o günün ruhu canlandırılarak mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı okuyarak, üçüncü kez Türkiye’nin ilk en büyük bayrağını göndere çektik. Gençler, bayrak sevgisinin simgesi haline gelen Arif Nihat Asya’nın Bayrak ve Dua şiirini Bayrağın gölgesinde okudular.

 

İşgal günlerinde Adana da bayrağın yasaklanması dolayısı ile gençlerin buluşup birbirlerine verdikleri sözü Adana düşman işgalinden kurtulunca Toroslara bayrağımızı asalım ideali, işgalden kurtulduktan sonra Büyük saat kulesi ve Ulucami minaresi arasında göndere çekilmişti. Kurtuluş’un 102. Yılında Gençler ile üçüncü kez Türkiye’nin ilk en büyük bayrağı aynı yerde göndere çektiler.

 

Öğrencilerimiz: Milli Mücadele ruhunu, Cumhuriyeti kuran ruhu her 5 Ocak’ta çok daha gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek için etkinliklerimiz ile Adana ruhu ve mücadelesini kurtuluş gününün fikriyatını ve hissiyatını daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için, Adana’nın Kurtuluşunun 102. Yılı Etkinlikleri kapsamında 5 Ocak günü hep birlikte ‘5 Ocak: Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’ dediler.

 

Adana’nın Kurtuluşu’nun 102. Yıl Kutlamaları kapsamında, Adanapost haber sitesince, okulumuz Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi etkinlikler düzenlendi.

 

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sunuculuğunu 10. sınıf öğrencisi Arda Kılınç'ın yaptığı programda Okul müdürümüz Salih Atilla selamlama konuşması yaptı.

 

Programda, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Çiftçi konuşma yaptı.

 

Hakkı Çiftçi: “Kurtuluş yıllarında Adanalılar bütün emperyalist güçlere diz çöktürüp, felaketin, ümitsizliğin içinde, hırslı ellerin altında kalmış, karanlıklarda boğulmuş asil Türk milletini kurtarıp, Adana’nın değil, Türk Milletinin kabiliyet ve soyluluğuyla, Çukurova’nın ve yüce soylu necip Türk milletinin tarihini ve talihini değiştirdiği felaketin ayaklarını kırarak belaları, musibet ordularını yendiği bir Bayramdır” dedi.

 

Adanapost Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli, yaptığı konuşmada, Kurtuluşun 100. Yılından bu yana her yıl etkinliklerini arttırarak sürdürdüklerini, tüm şehit ve gazileri minnet ve şükranla andıklarını belirterek, "Dedelerimizden aldığımız bayrağı gençlerimiz ile geleceğe taşıyoruz." dedi.

 

Yürekli, Adana’nın kurtuluşunu kutlarken Gazze de İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimize Rabbim yardım etsin imdat etsin nusretini zaferini nasip etsin. Diyerek sözlerini tamamladı.

"5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa sevdalıyık" belgeselinin gösteriminin yapıldığı etkinlikte, öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu.

İl müftü yardımcısı Veysel Büyük dua etti.

 

"100 yıl önce 100 yıl sonra Adanalının Bayrak Sevdası" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

 

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

 

             Okulumuz öğrencileri ile beraber Atatürk Parkında Sayın Valimiz Yavuz Selim KÖŞGER'in  çelenk sunumuyla gerçekleştirilen törene katılım sağladık. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Seyhan Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)