Açılış Konuşması

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ KONUŞMASI

 

Okula Başlarken:

 

 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamladık. 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlamak için toplandık. Yaşımız ilerledi, sınıfımız yükseldi, kilomuz arttı, aklımız gelişti, sorumluluklarımız farklılaştı, bilgimiz görgümüz gelişti, dünyaya, çevreye, hayvanata, nebatata daha farklı bakmaya başladık.

 Bu değişimin getirdiği sorumluluklarımız var. Hayatı anlamlandırmanın yolu bu sorumluluklarımızın farkına varmak. 

 Her şey akar su tarih insan ve fikir / Oluklar çift birinden nur akar, birinden kir.

 Her şey hareket halinde; dünya dönüyor, mevsimler değişiyor, ağaçlar sürekli faal durumda, Bazı ağaçlar çiçek açmak için, bazı ağaçlar meyvesini büyütmek için uğraşıyor, yapraklarına topraktan gıda almak için mücadele ediyor. Meyveleri toplanmış, kurutulmuş kışlık erzak olarak kilerdeki yerlerini almış. Sebzeler öylesine, otlar öylesine, hep bir gayretin içerisinde.

 Biz insan oğluna gelince; okullar kapandı, kimimiz yaylada zaman geçirdik, kimimiz bulunduğumuz yerde hayat mücadelesine verdik. 

 Yaşadığımız hayatı değerlendirelim: güneş doğdu gündüz oldu, güneş battı gece karanlığı çöktü. Gündüz gündüz yapılacak işleri, geceyi de gece yapılacak işler olarak planladıysak zamanımızı verimli ve etkili kullanmışız demektir. 

 Yaylalarda koştuk, denizde yüzdük, arkadaşlarla birlikte oyunlar oynadık, annemize yardım ettik, babamızın yükünü paylaştık, kimimiz arıların peşinden gittik, kimimiz yaylada hayvan otlattık, kimimiz aynı yerimizde evin işlerine yardımcı olduk.

 İşte şu an okula geldik, okul hayatı başladı, sorumluluklarımız arttı demiştik. Sınıflarımız yükseldi, hedefimiz büyüdü, hayal gücümüz gelişti, dünyaya daha farklı bakmaya başladık. Bu nedenle, her zamankinden daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret göstermeliyiz. Eğitim almış bir kişi olarak temizlimize dikkat etmeliyiz, arkadaşlarımızla ilişkilerimizde sevgi ve saygılı olmalıyız. Öğretmenlerimize karşı, büyüklere karşı saygılı olmalıyız. Bunları sizlerden istemek başta anne baba olmak üzere öğretmenlerin de hakkı.

 Sorumluluklarımızdan bir de okulumuzu seveceğiz, bu kuru bir sevgi olmayacak, okulumuzun eşyalarını koruyarak, okulumuzun güzelleşmesi için gayret ederek, okul bahçesinde gezerken, derse girip çıkarken, öğrenciye yakışır bir şekilde hareke edeceğiz. Kılık kıyafetimize dikkat edeceğiz.

 Öğretmenlerimizden en üst düzeyde yararlanmak için taarruz halinde olacağız, sorular soracağız, fikir alışverişinde bulunacağız, öğretmeni gölge gibi takip edeceğiz. Onun güzel hasletlerini kendimize örnek alacağız, K-POP'u, insanlığı hiçbir faydası olmayan şarkıcıları, TV dizilerini, TİNK Tok'ları, Yutuvereli, fonem enleri, bize moda diye yutturmaya çalıştıkları ahlaksızlığı değil.

 Yedi düvele karşı mücadele etmiş cephede yenemeyeceklerini anladıkları bu necip Türk milletini değerlerinden uzaklaştırarak moda adı altında ahlaksızlığı yayarak, aileyi ortadan kaldırarak gerçekleştirmek istiyorlar. Bu konuda uyanık olacağız, inancımıza bağılı vatanını milletini seven bayrak yere düşmesin, ezanlar susmasın diye mücadele eden mücahitler olacağız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Kozan Acarmantaş Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)