Açık Öğretim Ortaokulu 2022/2 Dönemi Kayıt Yenileme İle İlk Kayıt İş ve İşlemleri Hakkında Duyuru (Deprem Bölgesi)

Açık Öğretim Ortaokulunun 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 3 Nisan 2023 tarihine kadar yapılacaktır.

Ülkemizde; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Açık Öğretim Ortaokulu iş ve işlemleri Bakanlık Makamının Oluru doğrultusunda aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

1) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde (2022/1) ilk kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırmış ve Açık Öğretim Bilgi Yönetim sistemindeki sınav bölgesi veya adres bilgisi depremin yaşandığı iller olan öğrencilerin, 2. dönem kayıt yenileme işlemleri sınav katılım ücreti alınmaksızın Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılmıştır.

2) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde (2022/1) ilk kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırmış ve ücret muafiyetine tabi diğer tüm öğrencilerin (Cezaevlerinde bulunan öğrenciler hariç), 2. dönem kayıt yenileme işlemleri Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılmıştır. (Cezaevi öğrencilerinin 2022/2 dönem kayıt yenileme vb. iş ve işlemleri cezaevi eğitim birimleri tarafından yapılacaktır.)

3) Depremin yaşandığı illerde ikamet ettiğini belgelendiren ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. dönemi için (2022/2) Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler,  Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonu aracılığı ile veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın ilk kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

4) Açık Öğretim Bilgi Yönetim sistemindeki sınav bölgesi veya adres bilgisi, deprem illerinden farklı olan ancak depremin yaşandığı illerde ikamet ettiğini belgelendiren ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. dönemi için kayıt yenileme işlemini yaptırmak isteyen öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonu aracılığı ile veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın kayıt yenileme işlemlerini yaptırabileceklerdir.

5) Açık Öğretim Bilgi Yönetim Sistemindeki öğrencilik durumu "Donuk'' olan öğrencilerden sınav bölgesi veya adres bilgisi, deprem illerinde olanlar ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. dönemi için kayıt yenileme işlemini yaptırmak isteyen öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonu aracılığı ile veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın kayıt yenileme işlemlerini yaptırabileceklerdir.

Dikkat Edilecek Hususlar

1) Açık Öğretim Ortaokulu 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir.

2) Depremin yaşandığı illerde ikamet eden ve Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptırmak isteyenlerden; e-Okulda veya e-Yaygın sisteminde bilgileri olan öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonu aracılığı ile veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın ilk kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

3) Depremin yaşandığı illerde ikamet eden ve Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptırmak isteyenlerden; e-Okulda veya e-Yaygın sisteminde bilgileri olmayan öğrencilerden öğrenim belgesi olanlar, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonu aracılığı ile veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın ilk kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

4) Depremin yaşandığı illerde ikamet eden ve Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptırmak isteyenlerden; e-Okulda veya e-Yaygın sisteminde bilgisi olmayan öğrencilerden öğrenim belgesine (tasdikname ) ulaşması mümkün olmayanlar, MEBİM 444 06 32 Çağrı Merkezine başvurarak Ek'te sunulan formdaki bilgileri MEBİM yetkilisine vererek veya formdaki bilgileri tamamlayıp kendilerine en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek sınav katılım ücreti alınmaksızın ilk kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir. (Bu öğrenciler öğrenim belgesini Açık Öğretim Ortaokulu müdürlüğüne ibraz edene kadar, okuldan mezun olamayacaklar, nakil/geçiş işlemleri yapılmayacak, öğrenim durum belgesi (tasdikname) verilmeyecektir.) Bu madde kapsamında olan öğrencilerin ilk kayıt işlemleri Halk Eğitimi Merkezleri tarafından yapılırken BEYANLI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU sisteme yüklenerek sunulan öğrenim beyanına göre intibak işlemi / ders seçme işlemi yapılacaktır. Bu öğrencilerin ilk kayıt işlemi yapılırken ücret muafiyeti alanına DEPREM BÖLGESİ BAKANLIK OLURU seçeneğinin mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir.

5) Depremin yaşandığı illerde ikamet eden öğrencilerin ilk kayıt veya kayıt yenileme işlemleri yapılırken mutlaka "DEPREM BÖLGESİ BAKANLIK OLURU" özel durum seçeneği işaretlenecektir. (Ancak kayıt yenileme yaptıracak öğrencinin sistemde başka bir özel durumu kayıtlı ise bu özel durumu değiştirilmeyecektir.)

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BEYANLI KAYIT BAŞVURUSU FORMU için tıklayınız

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Divriği Divriği Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)