Ab Projeleri Bilgilendirme Toplantısı

AB PROJELERİNDE SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI

 

OKUL 161 BİN AVROLUK 3 AB PROJESİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYOR.

 

Sabiha GÖKÇEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, bu yıl uygulayacağı 3 AB projesi ile ilgili Okulda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gürol BOZKURT, Şube Müdürü İbrahim ÇELİK, proje yararlanıcısı  öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bilgilendirme toplantısında Okul Müdürü Dr. S.Sırrı KABADAYI projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“Sabiha GÖKÇEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ Programı kapsamında 2015 Çağrı döneminde İlimizde en çok proje kazanan okul olmuştur. Okulumuz bu yıl Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği türünde 2, Okul Eğitimi Personel Hareketliliğinde 1 olmak üzere toplam 3 KA1 projesi uygulayacaktır. Bilişim teknolojileri, uçak bakım ve genel eğitim alanında uygulanacak olan 161 bin  Avroluk 3 proje kapsamında 19’u öğretmen 32’si öğrenci olmak üzere toplam 51 yararlanıcı Avrupa’da alanları  ile ilgili eğitimler alacaklardır. “ dedi.  Daha sonra her bir proje hakkında şu bilgileri verdi.

 

1. Bilişim Öğrencilerinin “Avrupa’da Açık Kaynak Yazılım Tecrübesi Projesi” 47 Bin Avro’luk bütçeye sahip olup proje kapsamında 20 öğrenci ve 3 öğretmen İsveç ve İspanya’da 3 hafta eğitim alacak ve staj yapacaklardır.

 

2. 97 Bin Avro bütçeye sahip “Havacılık Eğitiminde İlk Akreditasyon Hareketi Projesi” Erzincan Hezarfen Ahmet Çelebi ve İstanbul Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile birlikte yürütülecektir. Proje kapsamında 

okulumuzdan 12 öğrenci ve 4 öğretmen, toplamda 36 öğrenci ve 10 öğretmen Almanya’da eğitim ve staj programına katılacaklardır. 

 

3.   “Avrupayla Gelişiyorum Projesi” 27  Bin Avro bütçeye sahip olup okulumuzda görev yapan 12 öğretmen alanları ile ilgili Avrupa’nın farklı ülkelerinde (Finlandiya, İngiltere, İspanya, Hollanda, Letonya) 1-2 haftalık 

eğitimlere katılacaklardır. Ayrıca 2016 Teklif Çağrısı dönemi için  proje hazırlıkları devam etmektedir. 

 

Okul Müdürü proje çalışmalarına katkı sağlayan Okul Öğretmenleri Murat TOPÇU,Sezai YAŞAR,Ayşe ÖZER,Gökhan TORGUT, Levent TAŞÇEKER’e teşekkür etti.

 

Toplantıya katılan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gürol BOZKURT ve Şube Müdürü İbrahim ÇELİK, Sabiha GÖKÇEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin AB projelerinde gösterdiği başarıdan dolayı Okul Müdürü ve öğretmenleri kutladılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Tepebaşı Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)