9 ve 10. Sınıf Alan Dal Seçim Formları

                                                                                                                                                           ÖĞRENCİ SAYILARI:

 

 

 

                                                              KAZANIMLAR                                                 OKULDAKİ DAL ORANLARI:

%15

%30

%55

Mesleki gelişmesine yararlı olabilecek iyi ilişkiler kurabilme, öğrenmeyi öğrenme, bilgiye ulaşma, girişimcilik, iş fikirleri üretme ve işe uyum sağlamak amacıyla kendinigeliştirir.

Besin ögelerini, besin gruplarını, sistem hastalıklarında ve özel durumlarda beslenme ilkelerini ayırteder.

Kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunu hazırlama programlarında dokümanhazırlar.

Etkin iletişim becerisi ile kişiler, toplumsal gruplar, hasta, hasta yakını, engelli bireylerle ve  özel durumlarda iletişimkurar.

Anatomi ve fizyoloji ile ilgili tıbbi terimleri, insan vücudunun temel yapısını, sistemlerin yapı ve işlevlerini ayırteder.

Etik ilkeler doğrultusunda mesleki faaliyetleriniyürütür.

Fiziksel ortamı hastaya uygun hale getirerek hastanın bakım hizmetlerinin yürütülmesine, hasta bakımında kullanılan ekipmanların kullanıma hazırlanmasına ve hastanın güvenli olarak naklinin sağlanmasına yardımeder.

Hastanın kişisel bakımına ve terminal dönem sonrası işlemlerin yapılmasına yardımeder.

İlk yardımın temel ilkeleri doğrultusunda temel yaşam desteğini; kanama ve yaralanmalarda, kırık, çıkık ve burkulmalarda, diğer acil durumlarda ilk yardımuygular.

Vücut mekaniklerine uygun olarak hasta/yaralıyıtaşır.

Ebe  Yardımcılığı

Hemşire  Yardımcılığı

Sağlık  Bakım  Teknisyenliği

Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve tıbbi atıkların ayrıştırılmasına yardımeder.

ebe y.

hemş y.

SBT

Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için enfeksiyon etkenleri ve bulaşma yollarını ayırt ederek enfeksiyon kontrol önlemlerinialır.

ebe y.

hemş y.

SBT

Solunum, dolaşım, sindirim, endokrin, sinir, üro-genital sistem, kan, eklem ve duyu organları hastalıklarını ayırteder.

ebe y.

hemş y.

SBT

Psikoloji ile ilgili temel kavramları, kişilik özelliklerini açıklar, duyguları kontrol altına alarak afet ve travmalarda hasta ve yakınlarına psikolojik desteksağlar.

ebe y.

hemş y.

SBT

Kadın ve üreme sağlığı, gebelik ve fetüs fizyolojisini ayırteder.

ebe y.

 

 

Doğum öncesi bakım, doğumla ilgili riskli durumlar, doğum ve sonrası bakımda ebeye yardım eder.

ebe y.

 

 

Jinekolojik sorunları ayırt ederek kadın hastalıklarının muayenesinde ve aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesinde ebe/hemşireye yardımeder.

ebe y.

hemş y.

 

Yenidoğan ünitesinin hazırlanması, yenidoğanın değerlendirilmesi, yenidoğan ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ebe/hemşireye yardımeder

ebe y.

hemş y.

SBT

Ameliyathane, reanimasyon ve yoğun bakım ünitelerinin hazırlanmasına ve yapılan işlemlerde sağlık profesyoneline yardımeder.

 

hemş y.

 

EEG ve EKG çekiminde, diyaliz, yanık ve transplantasyon ünitelerinde sağlık profesyoneline yardımeder.

 

hemş y.

 

Farmakoloji ile ilgili temel kavramları, ilaçların farmasötik şekillerini, veriliş yollarını, sistemlere etkili ilaçları ve kemoterapötik ilaçları ayırteder.

 

hemş y.

 

Klinik laboratuvar çalışmalarında,radyoloji,anestezi ve reanimasyonünitelerinde yapılan uygulamalarda,EKG,EEG çekimi,alçı işlemleri,diyaliz uygulamaları ve diş kliniği çalışmalarında sağlık profesyoneline yardım eder.

 

 

SBT

Ebe yardımcılığı dalında;aseptik tekninklere uygun çalışma,enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma,sistem hastalıklarını tanıma,sağlık prikolojisi,doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma,kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardımcı olma,yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi,beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

ebe y.

 

 

Hemşire yardımcılığı dalında;aseptik tekninklere uygun çalışma,enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma,sistem hastalıklarını tanıma,özel bakım uygulamaları,temel ilaç bilgisi,sağlık psikolojisi, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardım etme, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi,beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

hemş y.

 

Sağlık bakım teknisyenliği dalında;aseptik tekninklere uygun çalışma,enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma,sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi,yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma,mesleki temel uygulamalar ile ilgili bilgi,beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

 

SBT

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Savaştepe Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)