“81 İliz Hepimiz Biriz” Poster Sergisi Tüm Türkiye İle Eş Zamanlı Olarak Ahl Park Avm’de

Ülke genelinde, eTwinning kapsamında yürütülen “81 İliz Hepimiz Biriz” adlı projede Çorum’u Yavruturna Ortaokulu temsil ediyor. Proje koordinatör öğretmeni Sibel Koçak projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

Projenin gerekçesi; ülkemizde üretilen ürünler hakkında öğrencilerin yerinde bilgi edinememesi, Yerli Malı haftası kutlamalarının okullarda yeme ve içme etkinliği ile sınırlı kalmasıdır.

Projenin amacı; yerli mallarının tüketiminin arttırılmasını sağlamak, ülkemizde üretilen ürünler hakkında bilgi edinmek, milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesidir.

Projenin hedefleri; yerli malı tüketiminin bilinçli olarak arttırılabilmesi, etkinlik esnasında Türk malları hakkında bilgi sahibi olabilme, milli birlik ve beraberlik duygularını yaşatarak birlikte çalışmalara katılabilme, öğrencilerin genel kültür alanlarında araştırma yapabilmesini sağlamak, öğrencilerin yaşadığı yörede üretilen ürünler hakkındaki bilgileri görsel yolla anlatabilmesi ve eş güdümlü çalışabilmektir.

Ortaya çıkan bu ihtiyaçtan yol alarak “81 iliz Hepimiz Biriz” projesini oluşturulmuş ve 81 ilden projeye katılan gönüllü öğretmenlerimizle özverili ve eşgüdümlü bir çalışma gerçekleştirilerek 81 ilimizi tanıtan posterler hazırlanmıştır. Hazırlanan posterler 13 Aralık 2017 Çarşamba günü tüm yurtta sergilenecektir. Çorum’da sergi açılışı 13 Aralık Çarşamba günü saat 14: 00 da AHL Park AVM’de gerçekleştirilecek olup sergi 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde iki gün süre ile açık kalacaktır.

Proje sürecinde bizlere maddi manevi destek olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eder tüm Çorum halkını poster sergimizi gezmeye davet ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Yavruturna Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)