8. Ulusal Tales Matematik Yarışması ve 3. Ulusal Fen Bilimleri Yarışması Okulumuzda Gerçekleştirilecek

Dünyada, ülkelerin en değerli sermayelerinin nitelikli yetiştirilmiş öğrenciler olduğunu gün geçtikçe daha iyi görmekteyiz. Bunun sonucunda okullarımızın eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi gerekmektedir. Okullar eğitim düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla bu yarışmalara katılmaktadır.

 

Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri okuryazarlığı konusundaki becerilerin artırılması amaçlanmaktadır. Burada kullanılan "okuryazarlık" kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları "bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi" olarak tanımlanmaktadır.

 

Tales Matematik ve Fen Bilimleri yarışmalarına katılan öğrenciler, her yılın Mart ayında yarışmanın 1. aşamasına katılır ve bu aşamada başarılı olan öğrenciler ise Mayıs ayındaki final aşamasına katılmaya hak kazanırlar. Öğrencilere her bir aşamada, 25 soruluk çoktan seçmeli ve açık uçlu sorular sorulup 60 dakikada testi bitirmeleri istenir. Final aşaması sonunda öğrenciler Ulusal çapta bu yarışmalara katılan öğrenciler arasında hangi seviyede olduklarını görürler.

 

Bu kapsamda yapılacak olan TALES sınavlarına okulumuz ev sahipliği yapacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Kumluca Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)