8. Sınıf Öğrencilerine Meslek Tanıtımı Yapıldı

Makina mühendisi Hüsamettin SÖNMEZ okulumuz 8. sınıf öğrencilerine mesleklerle ilgili tanıtım yaptı.

Konya´da makine mühendisi olarak çalışan hüsamettin sönmez içinde bulunduğu konya sanayisi ve iş sahaları hakkında 8. sınıf öğrencilerine tanırtım yaptı.

Konya´da iş olanaklarının hangi mesleklerde daha fazla olduğu, meslek şseçiminde dikkat edilmesi gereken husuların ne olduğu, kişilerin hangi mesleği ne şartlar altında yaptığı gibi sorulara cevap veren Hüsamettin SÖNMEZ öğrencilere bu yaşlardan itibaren meslek seçimine yoğunlaşmaları gerektiklerini söyledi.

Öğrencilerin yapacakları mesleğe uygun bir liseye gitmelerinin kendileri açısından daha yararlı olacağını belirten Hüsamettin SÖNMEZ, bugün konya sanayisinde en fazla iş olanağının kaynakçılık mesleğinde olduğunu belirtti. Öğrencilerin meslek seçiminde ilgi duydukları, yeteneklerine uygun, geleceği olan ve yaşamayı düşündükleri şehirde iş olanağı olan meslekleri seçmelerinin daha doğru olduğunu söyledi. Meslek liselerinde genelde öğrenciler tarafından seçilen bilgisayar bölümü, elektrik pano tasarımı gibi bölümlerin sanılanın aksine sanayi iş sektöründe çok fazla iş olnaklarının olmadığını belirtti. bunun için lisede seçilecek bölümün çok iyi düşünülerek seçilmesi gerektiğini telefasinin zor olduğunu söyledi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Sızma Alparslan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)