8 - 14 Mart Bilim Haftası

 

Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim Haftası, bilimin önemini vurgulayarak bu hafta boyunca bilimin günlük hayatımızdaki rolü, keşifleri ve başarılarını öne çıkarmak için fırsatlar sunar. Özellikle öğrenciler için, Bilim Haftası farkındalık yaratmak açısından kritik bir role sahiptir. Okulumuzda bu hafta boyunca yapılan etkinlikler ve sunumlar ile gençleri bilimin heyecan verici dünyasıyla tanıştırmak, onları bilimsel düşünme, keşif yapma ve merak etme konularında teşvik etmek amacıyla farklı etkinlikler yaptık. Bu şekilde, geleceğin bilim insanlarının ve teknoloji liderlerinin yetişmesine katkıda bulunarak toplumun bilimsel gelişimine önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz.

8 Mart'ta okulumuz öğrencilerine yönelik Bilim Haftası panelini, Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirdik.  

Panelistler: Prof. Dr. Mutlu Yıldız- Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Prof. Dr. Ali Gelir İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü, Doç. Dr. Elif Bahadır Yıldız Teknik Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü

Moderatör: Dr. Arş. Gör. Bengi Birgili MEF Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü

11 Mart'ta sınıflar arası STEM yarışması yaptık.

12 Mart'ta Bireysel Rubik Küp yarışması yaptık.

13-14 Mart 2024 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını ziyaretçilere açtık.

8-14 Mart Bilim Kadını Portresi Canlandırma Yarışması yaptık. 
 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)