73. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Çalışmaları

Verem Eğitim ve Propaganda Haftasında okulumuzda yapılan çalışamalar.

1947 yılında kutlanmaya başlanan "Verem Eğitim ve Propaganda Haftası", her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan haftada kutlanır. Verem Haftasının amacı, toplumun verem (tüberküloz) hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesidir. Bu yıl ise 5-11 Ocak 2020 tarihleri arasına denk gelmektedir.

   Tüberküloz halen dünya genelinde ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmekte ve çoğunlukla ekonomik olarak üretken yaş grubundaki erişkinleri tutmaktadır. Tüberküloz basili hava yolu ile bulaşır. Basilin kaynağı, tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen aktif akciğer ve gırtlak tüberkülozu olan hastalardır. Hasta insanlardan öksürme ve hapşırma ile ortama yayılan mikrobun solunum yolu ile alınması sonucu bulaşır. Tedavi ile basil sayısı çok kısa sürede azalır. Hastaların çoğunda ortalama 2-3 haftada bulaştırıcılık yok olur.

İsa Can Bezirci İmam Hatip Ortaokulu olarak ise öğrencilerimizle şiir, kompozisyon ve bilgilendirici afiş çalışmaları yapılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karatay İsa Can Bezirci İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)