6 Millet Birliği Online Toplantısı Gerçekleşti

 

Kutlukent 80. Yıl İlkokulu'nda 2020-2022 yılları arasında yürütülecek projemizin ilk toplantısı 6 Millet Toplantısı adı altında gerçekleşti. 2020-1-UK01-KA229-079003_6 proje numarası ile kabul edilen proje, "Voices of the Earth; VOTE", küresel iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmeyi, öğrencileri ve onların ailelerini, bulunduğu çevredeki okulları ve onların velilerini bu konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu amaca bağlı olarak da toprağın, suyun ve havanın temiz kalması için çalışmaların yapılacağı bir planlamaya ve etkinlik takvime sahip.

Var olan planlamada Mart ayında İngiltere'de bir etkinlik gerçekleştirecek olan öğrenciler, pandeminin henüz tamamen çözüme ulaşmamış olması nedeniyle, ilk etkinliklerini İngiltere'nin planlamış olduğu "6 Nations Assembly" ( 6 Millet Toplantısı) ile gerçekleştirdi.

23 Mart 2021 Salı günü Türkiye saati ile 12.30 da gerçekleşen bu toplantıda milletler kendi şehirlerini ve okullarını tanıttılar.

Okulumuz  1/B ve 2/C sınıflarının hazır bulunduğu bu etkinliğe tanıtım videosu hazırlığında görev alan öğrencilerden evden katılanlar da mevcuttu.İngilizce Öğretmenimiz Nurşen Dirican, 1/B sınıf öğretmenimiz Münevver Çakır Ertekin, 2/C sınıf öğretmenimiz Belgin Tunç, Müdür yardımcımız Suna Akkuş, Fatih Mehmet Çeşme  ve okul müdürümüz Sayın İsmail Kökden'in de liderlik ettiği toplantıda ülkeler okul ismi sırasına göre sunumlarını gerçekleştirdiler. Okul tanıtım videosunun hazırlanmasında görev alan Serra Kökden, Hümeyra Ayyıldız, Ömer Ali Civelek ve Emir Kayra Koç da toplantıda video sunumu öncesinde kendilerini tanıtma fırsatı buldular.

Toplantıda Kutlukent 80. Yıl İlkokulunun yanı sıra İngiltere'den (Appleby-In-Westmorland, United Kingdom) Bolton Primary School, İtalya'dan [San Giovanni Rotondo (FG), Italy ICS "Pascoli-Forgione"] San Giovanni Rotondo, İspanya'dan (Castelldefels, Spain) Escola Els Pins, Yunanistan'dan (Rhodos-Greece)3rd Primary School of Rhodes ve Bulgaristan'dan (Varna, Bulgaria)Vtoro OU "Nikola I. Vapcarov" okulları yer aldı.

 

Bolton School öğrencilerinin seslendirdikleri şarkının ardından  çalışmalara özenle devam etmek üzere toplantı sonlandırıldı.

Proje kapsamında okulumuzun tanıtım videosuna bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

https://youtu.be/Ss-2Ihxtj1Y

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Tekkeköy Kutlukent 80. Yıl İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)