6. Her Kitap Yeni Bir Hayat Yarışması

Her Kitap Yeni Bir Hayat Kitap Okuma Yarışmasına okumayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerini aktarmayı seven  imam hatip lisesi öğrencilerimizle katıldık.

 

 

Her Kitap Yeni Bir Hayat projesi, gençlerde kitap okuma alışkanlığının ve sevgisinin gelişmesini sağlamaya ve öğretmen-öğrenci ilişkisini en verimli hale getirmeye yönelik bir proje olarak hayata geçirildi. Çalışmada, tarihimizde  eğitimin  önemli  bir  parçası  olan  ders  halkalarını,  kitap müzakere halkaları şeklinde yeniden canlandırmak ve bu sayede öğretmen-öğrenci ilişkilerini yeniden  edebiyat,  ilim,  sanat  meclisleri  seviyesine  yükseltmek  hedeflendi. 

200 okul, 4 bin öğrenci

Yarışmaya İstanbul genelindeki 200 imam hatip lisesinin öğrencileri ve öğretmenleri katılacak. Çalışmada 4 bin öğrenci ve 400 öğretmenin yer alması öngörülüyor. Okullarda her 15 öğrenciye bir rehber öğretmen tayin edilerek okuma halkaları kurulacak. Tahlil grubuna danışma kurulu tarafından belirlenen beş kitap ücretsiz olarak gönderilecek. Öğrenciler belli aralıklarla bir araya gelerek rehber öğretmenleri gözetiminde okudukları kitapları tahlil edecek. Projenin son aşamasında yapılan sınavlarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. 

4 kitap okunup tahlil edilecek

ÖNDER, Gençlik ve Spor Bakanlığı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yapılan projede öğrenciler, Recep Şentürk'ün Fütüvvet Erdemli Gençlik, Okan Özbay ve Dr. Murat Dağıtmaç'ın Dijital Haçlı Seferleri, Najla Tammy Kepler'in Teksas'tan Hakikate Yolculuk, Bestami Yazgan'ın Gülü İncitme Gönül isimli kitaplarından sorumlu olacak. 17-26 Aralık 2021 tarihlerinde belirlenen rehber öğretmenlerin başvurusuyla başlayacak yarışma süreci, kitapların dağıtımı, okunması, müzakere süreci ve sınavlarla devam edecek. Final sınavları 25 Nisan 2022 tarihinde yapılacak, sonuçlar 9 Mayıs 2022'de açıklanacak. Ödül töreni ise 13 Mayıs 2022'de gerçekleştirilecek,. 

İlk 20'ye ödül var

Sonuçlar açıklandıktan sonra düzenlenecek ödül töreni ile yarışmada ilk 20'ye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların katılacağı yarışmada birinci olan öğrenciye 2 bin TL para ödülü verilecek. İkinciye 1750 TL, üçüncüye 1500 TL takdim edilecek. Dördüncü ve onuncu arasındaki öğrenciler 750 TL, onuncu ve yirminci arasındaki öğrenciler de 250 TL para ödülünün sahibi olacak. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)