6. Arıcılık Kursu Kayıtlarımız Başlamıştır.

Gülçimen Mahallesi, 72 saatlik Arıcılık Kursumuz 24.06.2021 Perşembe başlıyor. Usta Öğretici Bayram DURSUN

Arıcılık Kursu ve Sertifikası

Arıcılık kursu arıcılık yapmayı düşünen yada faal arıcılık yapanların katılabileceği bir eğitimdir. Arıcılık kursuna katılarak arıcılık sertifikasını alabilirsiniz. Arıcılığı faal olarak yapan kişilerin katılarak eğitimlerden edindiği bilgilerle daha modern ve verimli üretim yaparak ekonomik bir girdi sağlarlar. Arıcıık kursu ile sertifika sahibi olabilir ve tarım bakanlığı ve diğer resmi kurumların teşvik/hibe gibi programlarından faydalana bilirsiniz. Arıcılık sertifikası alarak arıcılık yaptığınızı belgeleyebilirsiniz.

 

Arıcılık Kursu

Arıcılık Kursu ile profesyonel arıcılığa ilk adımı atmış olacaksınız. Kurs'da Arıcılık yapılırken çevrenizden duyduğunuz belkide yanlış yaptığınız bir çok şeyi akademik eğitmenlerimizden doğrusunun nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.

 

Eğitimler ve sağladığımız dökümanlar önceden arıcılık yapmamış kişileri arıcılık yapabilecek düzeye getirmekte olduğu gibi halen arıcılık yapanlarada önemli bilgiler kazandırmaktadır. Arıcılığı daha bilinçli yapma yeteneği kazanacağınız gibi ekonomik kayıplarında oluşmasını engelleyebileceksiniz.

 

Arıcılık kursunu tamamladıktan sonra hastalıklarla mücadelede bilgi birikimi elde edip kolonilerinizin ömrünü uzatıp verimini arttıracaksınız. Arıcılık kursu ile birlikte modern çağımızın yöntem ekipmanları hakkında bilgi donanımınız en üst seviyeye ulaşacaktır.

 

Arıcılık Sertifikası

Arıcılık sertifikası nedir? ne işe yarar? Arıcılık sertifikası arıcılık yapacak kişilerin işin eğitimini alarak o işi yapabildiklerini belgelemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bir belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı olarak verilen bu belge hem yurt içinde hemde yurtdışında geçerli olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı bu belgeyi alabilmek için  kişinin okur yazar olması yeterli oluyor.

 

MEB Milli Eğitim Bakanlığı onaylı arıcılık sertifikası ne işe yarar? MEB onaylı sertifika ile dönem dönem açılan Tarım bakanlığı, Belediye, Kosgeb, Kırsal Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği ile Dünya Bankası vb. teşvik ve hibelerinden yararlanabilirsiniz. Organik ve İyi tarım sertifikaları için başvurularda kullanılmaktadır.  Arıcılık sertifikası ile bu işi hobi olarak yapmayı düşünenlere dahi belli desteklerden faydalanma yetisi kazandırmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Onaylı Arıcılık Sertifkası ve Kursu için Gereksinimler!

Kursiyerlerden başvuru esnasında istenilen belgeler aşağıdadır.

 

Kimlik Fotokopisi

2 Adet Vesikalık Resim

Sağlık Raporu

Arıcılık Kursu'nda neler öğreneceksiniz?

Arıcılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun olarak ilgi gören tarımsal uğraşlardan biridir. Bu noktada yaptığımız Arıcılık Eğitimlerinde kişilerin "Arıcılık hakkında HİÇ bilgileri olmadığı düşünülerek program hazırlanmıştır.

 

1- Arıcılığa başlarken neler yapmalıyız?

2- Arıcılıkta dikkat edilecek hususlar

3- Arı Kovanlarının yapısı

4- Arıcılıkta kullanılan malzemeler

5- Bal arılarının yapısı ve görevleri

6- Polinasyon ve Bal arılarının rolü

7- Bal arılarında iletişim nasıl gerçekleşir

8- Arıcılık tipleri

9- İlkbahar döneminde yapılacak çalışmalar

10- Bal mevsiminde yapılacak çalışmalar

11- Sonbahar döneminde yapılacak çalışmalar

12- Arı Kışlatma

13-  Ana arı yetiştiriciliği nasıl yapılır

14- Arı Ürünleri ( Bal, Polen, Arı Sütü, Propolis, Arı Zehiri, Balmumu, Paket Arı)

15- Nektar ve Polenli Bitkiler nelerdir

16- Zirai mücadeleden arıları koruma yolları

17- Arı Hastalık ve Zararları

18- Arı Sakalı Yapımı

19- Arıcılıkla ilgili formlar

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Pazaryolu Pazaryolu Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)