5/a Sınıfı Yerli Malı Haftası’nda Milli Araçları Yapay Zekâ İle Canlandırdı

Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında 5/A sınıfı öğrencileri, yerli ve millî araçları tanıtan yenilikçi bir çalışmaya imza attı. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni Meltem Ekizoğlu rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler yerli ve millî savunma araçlarını yapay zekâ destekli uygulamalarla canlandırdılar.

Etkinlik süresince öğrenciler; pilot, asker, kaptan gibi farklı rollere girerek HÜRJET, ATAK, ALTAY, GÖKBEY ve benzeri yerli millî araçları kullanan karakterler olarak dijital içerikler oluşturdu. Yapay zekâ teknolojisiyle desteklenen bu çalışma sayesinde öğrenciler hem teknoloji okuryazarlıklarını geliştirdi hem de yerli üretimin önemi konusunda farkındalık kazandı.

Yerli Malı Haftası’nın ruhuna uygun olarak düzenlenen etkinlik, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına ve teknolojiyi bilinçli şekilde kullanmalarına katkı sağladı.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar Şehit Gökhan Esen Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)