5 ve 6. Sınıflar 2. Yazılı Ortak Sınavları

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem İl Zümre Başkanları Toplantısında Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 22. Maddesi'ne dayanarak alınan kararlar doğrultusunda; Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 5 ve 6. Sınıflarında “Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler” derslerinin 2. dönem 2. yazılı sınavları il genelinde ortak yapılacaktır.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

1. Ortak yazılı sınavlarda her bir ders yazılısı için dersin konu ve kazanımı uygunsa “Çoktan Seçmeli” sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.

2. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3. Öğrenciler yazılı kâğıdında belirtilen alana istenilen bilgileri tam ve doğru olarak dolduracaklar, bilgilerin doğru olduğunu kontrol edeceklerdir. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4. Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde yazılı kâğıtlarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse yazılı kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5. Öğrenciler, yazılı kâğıt işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6. Sınavda çoktan seçmeli soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmişcevaplar öğretmen tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

8. Zorunlu haller dışında yazılı sürecince (40 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmez. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılır.

9. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10. Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin 2. dönem 2. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

 

 

5-VE-6.SINIFLAR-2.YAZILI-ICIN-KAZANIMLAR.pdf

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gebze Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)