5. Sınıfa Kayıt Yaptıran Öğrencilerimiz İçin Hazırbulunuşluk Sınavının Tarihi Belli Oldu

 

·       Bu sene 5. sınıfa kaydolan öğrencilerimizin ortaokula hazırbulunuşluk seviyelerini tespit etmek amacıyla 01 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10.30'da sınav yapılacaktır.

·       Sınav test şeklinde yapılacaktır ve 4. sınıf konularını kapsayacaktır.

·       Türkçe dersinden 15, matematik dersinden 15, sosyal bilgiler dersinden 10, İngilizce dersinden 10, fen bilimleri dersinden 10, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden 10 olmak üzere toplam 70 soru sorulacaktır.

·       Sınav süresi 80 dakika olarak belirlenmiştir ve tek oturum şeklinde yapılacaktır. Saat 10.30'da başlayıp 11.50'de sonra erecektir.

·       Öğrencilerimizin 10.15'te maske, mesafe ve hijyen şartlarına uygun olarak okul bahçesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

·       Sınav, salgın sebebiyle öğrencilerin öğrenme eksiklerini görmek ve sınıfların eşit oluşumunda daha hakkaniyetli olmak amacıyla yapılacaktır. Sınav puanın %50 si ve ilkokul ortalamasının %50 si alınarak öğrencinin yerleşme puanı belirlenecektir. Sınav, herhangi bir seviye sınıfı oluşturmak için yapılmamakta, salgın sebebiyle yüksek olan not ortalamalarının gerçek durumunu belirlemek ve sınıfların eşit şekilde oluşturulmasını sağlamak için yapılmaktadır.

·       Sınav sonuçları okul web sitemizden duyurulacaktır.

·       Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Orhangazi Gazi Osman Paşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)