5. Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Programı Uyguluyoruz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda 5.Sınıflarımız için Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Programı uygulayan sınıf açıyoruz... Aklınıza takılan sorulara cevap olabilecek bir metni sizler için hazırladık. Yine de aklınızda soru kalırsa okul idaresi ile irtibata geçebilirsiniz. 

ZEYTİNBURNU ORTAOKULU 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

5.SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME NOTU

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen

soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır. Sizlerden gelebilecek sorulara cevap vermeye çalışarak, siz değerli velilerimizi bilgilendirmek istedik.

 

1.Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü TTKB'nin 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının         6. Maddesi gereği; "Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak  on sekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir" denilmektedir.

2.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 11 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

3.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda toplam 8 şube olarak 5.sınıf açılması planlanıyor. Bunlardan 3 şubeyi Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf olarak açmayı düşünüyoruz. 

4.Neden sadece 3 sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. Okulun fiziki derslik sayısı, İngilizce normu şu an iki Y.Dil sınıfı açmak için uygundur.

5.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Y.Dil sınıfı öğrencileri, sabah aynı saatte başlayıp diğer öğrencileri ile birlikte aynı vakitte saat 15.15 te çıkış yapacaklar. Her gün toplam 7 ders işleyecekler. 

6. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvuran öğrencilere uygulanacak olan "Hazır Bulunuşluk" ve İngilizce dersine olan ilgilerini ölçmek için komisyon tarafından yapılacak mülakata tabii olacaklardır. Mülakat Eylül ayında okulumuzda yapılacaktır. Başvuru yapan öğrenci velilerine gün ve saat bilgileri daha sonra haber verilecektir.

7.6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı arttırmayı uygun görüyoruz.

8. Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

Diğer 5. Sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak. Aşağıda belirtilen dersler, kredileri oranında okutulacak.

(Örnek Uygulama)

 

Dersin Adı

Haftalık Ders Saati

Matematik

5

Fen Bilimleri

4

Sosyal Bilgiler

3

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2

Türkçe

6

İngilizce

3

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Zeytinburnu Zeytinburnu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)